Avertizare meteo: Vremea se răceşte accentuat şi va ninge. Vezi HARTA drumurilor cu RISC de ÎNZĂPEZIRE

Avertizare meteo: În intervalul 25 noiembrie, ora 2.00 – 28 noiembrie, vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Avertizare-meteo-vremea-se-răceşte-accentuat-şi-va-ninge

bzi.ro

Avertizare meteo: Vremea se răceşte accentuat şi va ninge

În a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni 25 noiembrie, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni şi în regiunile vestice, nordice şi centrale.

În Carpaţii Meridionali şi Orientali, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp. La munte şi trecător în nordul Moldovei viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice şi sud-estice, unde se vor atinge 55-65 km/h.

Marţi 26 noiembrie şi miercuri 27 noiembrie va mai ninge în sud-vestul şi local în sudul ţării.

Cum s-au pregătit autorităţile pentru vremea rea

În cursul după-amiezii de vineri s-a ţinut o videoconferinţă cu toate autorităţile şi cu comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă şi au fost discutate toate aspectele legate de pregătirea sezonului de iarnă, a declarat, la România TV, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

„Eu nu cred că vor fi probleme. S-au făcut pregătirile necesare, s-a făcut aprovizionare cu material antiderapant, iar pe parte medicală am stabilit că, dacă sunt zone cu suspiciune de blocare, să se poată aduce pacienţii din timp. Consiliile judeţene au achiziţionat şenilate pentru a asigura intervenţia în siutaţiile de urgenţă în Botoşani, Suceava şi alte judeţe”, a explicat Arafat.

HARTA drumurilor cu RISC de ÎNZĂPEZIRE

Cele mai circulate şosele din ţară sunt de altfel şi cele mai periculoase. În primul rand DN1. De la Bucureşti până la Oradea, aproape toate sectoarele de drum prezintă pericol de înzăpezire. Singura zonă ferită, partea cu serpentine dintre Predeal şi Braşov.

Nici pe autostrăzi nu suntem în siguranţă dacă vor cădea ninsori abundente. Fie ca mergem pe A1, spre Piteşti, fie pe A2, spre Constanţa, putem să ramanem oricând blocaţi începand se săptămâna viitoare, când se anunţă ninsori în toata ţara.

Pe harta celor de la Compania Nationala de Autostrăzi si Drumuri Naţionale, şi DN 2 apare ca un drum cu risc. De la Bucureşti până la Râmnicu Sărat avem o prima porţiune cu probleme. Apoi, de la Adjud – Bacău până chiar la Târgu Neamţ.

Pe lângă aceastea, aproape toate drumurile naţionale din ţară sunt trasate cu roşu pe harta CNADNR, aşa că reprezintă un risc.

HARTA-drumurilor-cu-RISC-de-INZAPEZIRE

Social

Arhiva stiri