Ford Edge Concept: versiunea de serie e aproape gata si va fi vanduta si in Europa

Ford merge mai departe cu strategia de a oferi modele mondiale, in efortul de a rationaliza si eficientiza productia. Fiecare piata nu va mai avea parte de o oferta specifica. Fiesta, Focus, Kuga si Ecosport sunt deja disponibile, cu mici modificari, peste tot in lume. Pe urmele lor va calca Ford Edge, pe care il descoperim sub forma unui concept foarte realist, prezentat la Los Angeles.

Ford Edge concept 1

Noua generatie Ford Edge nu va fi, precum predecesorii sai, un produs destinat doar continentului nord-american. Noua politica a produselor mondiale, promovata de Ford, include in oferta sa si un SUV de mari dimensiuni, plasat in gama deasupra lui Kuga. Lungimea conceptului prezentat la Los Angeles este de 4.71 metri. Noul Ford Edge va ajunge in Europa cel mai probabil in 2017 si va propune, printre alte noi tehnologii dezvoltate de Ford, si un sistem de detectare a obstacolelor cuplat cu un sistem de franare si evitare automat.

Ford mizeaza pe evolutia continua a segmentului SUV-urilor si estimeaza o crestere de 22% intre 2013 si 2018. Viitorul Ford Edge, impreuna cu Ecosport si Kuga, va permite gigantului american sa propuna o oferta globala si completa in acest segment.

GALERIE FOTO:

Social

Arhiva stiri