Hello MINI! Noua generatie MINI prezentata oficial VIDEO

Grupul BMW a prezentat primele poze si informatii oficiale cu noua generatie MINI. Trebuie sa spunem ca noul MINI nu este tocmai o surpriza, pe internet circuland  numeroase fotografii cu ultima generatie MINI mai mult, mai putin sau deloc camuflata.

Noua generatie MINI 2014 TimeTV 9

Estetic vorbind, MINI nu mai este…”mini”. Noua generatie a castigat 98 mm in lungime, 44 mm in latime si 7 mm in inaltime. Lungimea totala a masinii atinge acum 3.82 metri, latimea 1.72 metri, iar ampatamentul este mai mare cu 4.2 cm. Portbagajul are acum valoarea de 211 litri, cu 51 litri mai mult ca inainte. Daca dimensiunile au crescut, stilul este mai mult evolutie decat revolutie. Bine, revolutie fara sa alterezi spiritul MINI nu ai cum sa faci. Luminile de zi cu LED-uri sunt primele schimbari care sar in ochi. Mai bine zis, masina este un upgrade al generatiei precedente. Interiorul pastreaza liniile tipice generatiilor precedente, dar sunt si cateva schimbari: butoanele pentru geamurile electrice sunt acum pe usi, vitezometrul nu mai este amplasat central, fiind acum deasupra volanului. Ca noutati remarcam aparitia sistemului de asistenta la parcarea laterala, sistemului de detectare a indicatoarelor rutiere, HUD (Head Up Display) si cruise control activ.

MINI preia noua platforma UKL1, dezvoltata de BMW special pentru vehiculele cu tractiune fata din cadul grupului. Toate motorizarile propuse de BMW pentru MINI corespund normelor de poluare Euro 6. MINI Cooper va avea sub capota un nou motor, de 1.5 litri, 3 cilindri turbo, care dezvolta 137 CP si 219 Nm. Consumul anuntat pentru versiunea Cooper este de 4.4 l/100 km. Versiunile de la baza gamei, One si One D, vor fi disponibile mai tarziu. Pana la aparitia modelelor John Cooper Works, varful gamei MINI va fi reprezentat de Cooper S, care renunta la vechiul 1.6 turbo in favoarea unui 4 cilindri turbo de 2 litri, 194 CP si 280 Nm (300 Nm cu overboost). MINI Cooper S ar trebui sa consume 5.6 l/100 km si sa emita 133 g/km de CO2, conform datelor oficiale.

Evident, britanicii sunt primi care au luat contact cu noua generatie MINI. Aveti mai jos impresiile jurnalistilor de la AutoExpress, intr-un scurt video.

GALERIE FOTO noua generatie MINI:

Social

Arhiva stiri