Coca Cola vs. Pepsi: INGREDIENTUL-SURPRIZĂ care face diferenţa între cele două băuturi

Coca Cola vs. Pepsi. Faptul că băuturile răcoritoare carbogazoase sunt periculoase pentru sănătate este un lucru deja știut. Cu toate acestea, sucurile sunt foarte consumate. Unele dintre cele mai renumite astfel de băuturi sunt Coca Cola şi Pepsi. Iată ce ingrediente conțin cele două băuturi, în varianta lor simplă, și de ce nu este bine să le mai consumi.

Coca-Cola-Pepsi

adrants.com

Coca Cola şi Pepsi sunt unele dintre cele mai consumate băuturi carbogazoase. Deşi medici au atras în nenumărate rânduri atenţia asupra acestor sucuri, deoarece nu sunt sănătoase, oamenii continuă să le consume.

Potrivit dr. Gheorghe Mencinicopschi, băuturile carbogazoase nu hidratează organismul şi sunt periculoase deoarece conţin coloranţi şi zaharuri. Acesta explică faptul că această cantitate mare de glucide cu absorbţie rapidă determină creşterea glicemiei şi favorizează riscul de apariţie al obezităţii şi diabetului de tip 2, scrie romaniatv.net.

Coca Cola vs. Pepsi

Ingrediente Coca Cola, varianta simplă: apă, zahăr, dioxid de carbon, colorant caramel E 150d, acidifiant acid fosforic, arome naturale, cofeină.

Ingrediente Pepsi, varianta simplă: apă, dioxid de carbon, sirop de fructoză din porumb, zahăr, colorant caramel E 150d, acidifiant acid fosforic, cofeină, aromă naturală de cola.

Citește și Ce se intampla cand pui lapte in Coca Cola

Ingredientul care atrage atenţia şi care se regăseşte doar în Pepsi este siropul de fructoză din porumb. Acest sirop este mai ieftin decât zahărul, aşa că este folosit în cantităţi foarte mari. Mai multe studii au confirmat faptul că acesta poate provoca obezitate, diabet, hipertensiune arterială, cancer şi afectează memoria şi capacitatea de învăţare. Acest îndulcitor se regăseşte atât în băuturile carbogazoase, cât şi în iaurturi, pâine, cereale, sucuri de fructe, ketchup şi maioneză.

Siropul de porumb bogat în fructoză influenţează metabolismul, astfel încât face persoana care îl consumă să simtă încontinuu dorinţa de a mânca tot mai mult. Aceste pofte sunt greu de controlat, pentru că siropul încetineşte producerea de leptină, un hormon care este responsabil de reglarea apetitului.

Citește și Experimentul bizar al acestui tanar. A facut baie intr-o cada plina de pepsi

Un alt ingredient prezent în cele două băuturi este colorantul caramel E 150d. Acesta este un caramel sulfit de amoniu, colorant, de culoare maro şi artificial. Acesta se obţine prin încălzirea glucidelor alimentare, în prezenţa compuşilor sulfit şi amoniu. Nu se recomandă consumul frecvent!

Alt ingredient este acidul fosforic E338 – Ortofosforic. Acesta este un acidifiant natural, mineral. Nu este recomandat consumul frecvent, deoarece în doze mari încetineşte asimilarea calciului, magneziului şi fierului, mărind riscul de osteoporoză.

Aromele naturale sunt amestecuri de substanţe utilizate pentru a da gust şi/sau miros alimentelor. În ceea ce priveşte cofeina, persoanele care beau zilnic mulţi litri de suc pe bază de cofeină şi îndulcitori, riscă să aibă probleme musculare şi chiar cardiovasculare grave, din cauza scăderii nivelului de potasiu din sânge.

Citește și Experiment inedit: Ce se intampla daca fierbi timp de 25 de minute o Coca-Cola

Social

Arhiva stiri