Simptome banale care ascund boli grave

Unele boli grave pot fi anunţate de simptiome relativ banale. Iată care sunt cele mai ignorate simptome banale care ascund boli grave. 

Simptome-banale-care-ascund-boli-grave

jularun.blogspot.com

Febra. Există oameni care au murit de infarct miocardic după ce singurul simptom a fost o uşoară febră. Febra este o reacţie a organismului la infecţii şi procese inflamatorii, iar un infarct duce la necrozarea bucăţii de muşchi care pierde oxigenarea şi circulaţia sângelui. Prin urmare, febra nu trebuie niciodată neglijată, mai ales în cazul persoanelor cu o vârstă înaintată, probleme cardiace şi cu rude care au suferit de boli cardiovasculare, scrie unica.ro.

Nasul înfundat. Un bărbat fusese diagnosticat cu „nas înfundat cronic”, ceea ce însemna că acesta trebuia mereu să aibă la el şerveţele. Nasul îi curgea atât de des, încât Joe Nagy, din Arizona, nu mai suporta starea veşnică de răceală. A ajuns la medic abia după mult chin, stres şi picături de nas încercate. Groaza l-a cuprins abia după ce medicii i-au spus că ceea ce curgea din nasul lui era lichid cefalorahidian, care se scurgea din creier, pe nas, de luni de zile. Simptomele deveneau tot mai deranjante și bărbatul s-a dus la doctor.

Doctorii au fost şocaţi, deoarece acest tip de afecţiune apare doar în urma unei leziuni puternice sau a complicaţiilor după o operaţie pe creier.

Scurgerile la nivelul mameloanelor. Multe femei consideră că o scurgere a sânului este o infecţie a glandelor din interior, sau că este vorba de lactaţie. Din păcate, scurgerile de la nivelul mamelonului pot anunţa apariţia cancerului la sân. Indiferent dacă scurgerile sunt în cantităţi foarte mici, cât să păteze sutienul, sau dacă consistenţa lichidului scurs este una asemănătoare scurgerilor date de o infecţie a glandelor mamare, cel mai bine este să mergeţi la medic.

Citește și SEMNE care vă trimit de urgenţă la ginecolog

Social

Arhiva stiri