Cum vreti sa va TREZITI? De BUNA VOIE sau printr-o TRAGEDIE

Mişcarea de întoarcere din viaţa unei persoane, slăbirea sau dezintegrarea formei ce poate fi cauzată de vârsta înaintată, boală, neputinţă, pierdere sau vreo formă de tragedie personală are un potenţial ridicat în ceea ce priveşte trezirea spirituală — încetarea identificării conştiinţei cu forma. Pentru că în cultura noastră contemporană există foarte puţin adevăr spiritual, nu mulţi oameni recunosc această mişcare ca fiind o oportunitate, astfel că atunci când li se întâmplă lor sau cuiva apropiat lor, ei cred că e ceva înfiorător de rău, ceva ce n-ar trebui să se întâmple.

dezvoltare-personala-personal-development-time-timetv

Dezvoltare Personala 8 (Personal Development),  sursa foto:aurelia24.deviantart.com

În civilizaţia noastră există multă ignoranţă privitoare la condiţia umană şi, cu cât este cineva mai ignorant din punct de vedere spiritual, cu atât suferă mai mult. Pentru mulţi oameni, mai ales în Vest, moartea nu este nimic mai mult decât un concept abstract, astfel că nu au nici cea mai vagă idee despre ce se întâmplă cu forma umană atunci când se apropie de dezintegrare. Majoritatea oamenilor bătrâni şi decrepiţi sunt izolaţi în sanatorii. Corpurile decedaţilor, care în unele culturi mai vechi sunt expuse pentru a putea fi văzute de către oricine, sunt ţinute ascunse. Încercaţi să vedeţi un cadavru şi veţi descoperi că este realmente ilegal, excepţie făcând cazurile în care persoana decedată a fost un membru apropiat al familiei. În capelele mortuare li se aplică celor decedaţi machiaj pe faţă.

Vi se permite să vedeţi numai o versiune cosmetizată a morţii. Din moment ce moartea este pentru ei doar un concept abstract, majoritatea oamenilor sunt total nepregătiţi pentru dezintegrarea formei care îi aşteaptă. Apropierea acesteia le produce şoc, neînţelegere, disperare şi o mare frică. Nimic nu mai are vreun sens, căci orice sens şi scop al vieţii lor era asociat cu acumularea, reuşita, construirea, protejarea şi satisfacţia simţurilor. Era asociat cu mişcarea către exterior şi identificarea cu forma, cu egoul adică. Majoritatea oamenilor nu pot concepe vreun sens atunci când viaţa lor, lumea lor se prăbuşeşte. Şi totuşi, aici se află un înţeles potenţial chiar mai profund decât în mişcarea către exterior.

ECKHART TOLLE – Dezvoltare Personala 8 (Personal Development)

Mai puteti citi pe TimeTV si:

Ce sunt empatia şi ascultarea empatică

Fabuloasa constiinta de sine a unui copil de 9 ani. Care este scopul nostru AICI

John Maxwell despre EZITARE – TimeTV.ro

Social

Arhiva stiri