SEMNE care vă trimit de urgenţă la ginecolog

Ciclul menstrual care vine uneori neregulat sau infecțiile care apar ocazional sunt printre problemele ginecologice care nu reprezintă motive de îngrijorare. Însă, există alte simptome care pot prevesti boli grave precum cancerul.

SEMNE-care-va-trimit-de-urgenta-la-ginecolog

jurnalul.ro

Iată câteva simptome pentru care trebuie neapărat să mergi la un medic ginecolog, scrie doctorulzilei.ro.

1. Mâncărimea, combinată cu boli de piele. Săpunurile sau lubrifiantele parfumate sunt cel mai des învinuite pentru apariția mâncărimilor, mai ales pentru persoanele care au o piele sensibilă.

Mâncărimea devine o problemă atunci când apar și afecțiuni ale pielii. De exemplu, o boală de piele, denumită „lichen sclerosus” poate provoca mâncărime și contribuie la apariția unor pete mici, albe pe vulvă (partea exterioară a vaginului). Această afecțiune este rar întâlnită și afectează în special persoanele în vârstă. Lăsate netratate, petele se transformă în cicatrici și pot crea probleme de urinare sau în timpul actului sexual.

2. Uscăciunea vaginală persistentă. Uscăciunea vaginală apare de obicei din cauza scăderii nivelului de estrogen, deoarece acesta este responsabil de elasticitatea și de umiditatea mucoasei vaginale.

Simptomele asociate uscăciunii vaginale sunt: disconfortul, arsura, iritația și durerea în timpul actului sexual. Pierderea libidoului sau disfuncția sexuală este o problemă majoră pentru femeile cu vârsta de peste 45 ani. În astfel de situații, trebuie urmate tratamente de substituție, la recomandarea medicului.

3. Durerile pelviene acute și bruște. De cele mai multe ori, durerile pelvine apar după perioada ovulației și trec cu un tratament ușor pe care îl puteți face acasă. În schimb, durerile cronice pot fi cauzate de fibroame uterine, endometrioză sau de o boală inflamatorie.

Disconfortul creat de durerile pelviene nu anticipează instalarea cancerului ovarian. Semnele cele mai frecvente pentru cancer sunt altele și anume balonare, presiune pelviană și urinare frecventă, care durează mai mult de două săptămâni.

Social

Arhiva stiri