Noua generatie Nissan Qashqai: mai mare, mai performanta, mai…SUV

Iata-l, prezentat in sfarsit oficial: noul Nissan Qashqai! Dupa o scurta campanie de teasing, a doua generatie a best-seller-ului japonez a fost dezvaluita. Noul SUV produs de Nissan adopta stilul ultimei generatii X-Trail, prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt.

Nissan Qashqai 1

Prima generatie Qashqai, alaturi de fratele mai mic (si mai tanar) Juke, a creat un nou trend in lumea auto. Segmentul SUV-urilor compacte, perfect adaptate circulatiei urbane, a cunoscut un adevarat boom, aproape fiecare producator avand cel putin un model care se inscrie in aceasta clasa. Primul Qashqai inca se vinde bine, dar era nevoie de o noua generatie care sa reziste asaltului concurentei. Noul Nissan Qashqai adopta linii mai agresive decat predecesorul sau. Qashqai II masoara 4.6 metri in lungime, exact cat prima generatie de Qashqai +2, si este mai lat si mai scund decat modelul pe care il inlocuieste. Din punct de vedere al designului ne asteptam sa regasim linii inspirate de noul X-Trail, si nu ne-am inselat. Acesta este noul stil pe care Nissan doreste sa il „imprime” SUV-urile sale. Si inca o precizare: Qashqai nu va mai fi propus si in versiune cu 7 locuri, aceasta configuratie fiind rezervata fratelui mai mare X-Trail.
Nissan Qashqai 5

La interior, SUV-ul japonez urca un pic in gama. Noul Qashqai propune, conform spuselor proiectantilor sai, materiale si finisari de calitate superioara. Ar fi un mare plus fata de prima generatie, destul de criticata la acest aspect. Asiaticii vor oferi, pe langa sistemul Nissan Connect, si un pachet complet de sisteme de ajutor pentru soferi: avertizare pentru depasirea liniei de demarcare dintre benzi fara a semnaliza, detectarea obiectelor aflate in miscare, detectarea masinilor aflate in unghiul mort, sistem automat de franare in caz de urgenta, detectarea semnelor de circulatie, toate sunt prezente pe noua generatie Nissan Qashqai.

Nissan Qashqai 9

La capitolul motorizari, Qashqai pastreaza clasicul 1.5 dCi, avand totusi cateva imbunatatiri (un plus de 20 Nm, valoarea maxima a cuplului motor atinge astfel 276 Nm). Si performantul 1.6 dCi (130 CP) ramane in oferta, iar varf de gama va fi o versiune biturbo a acestui propulsor, care va furniza nu mai putin de 160 CP. Pentru iubitorii motoarelor pe benzina, Qashqai II vine cu doua alternative: 1.2 DIG-T, injectie directa si 115 CP, si 1.6 DIG-T de 150 CP, care va fi disponibil mai tarziu, in vara lui 2014. O mare noutate pentru noul Nissan Qashqai este cutia automata cu convertor de cuplu Xtronic, care va fi disponibila la inceput doar pe versiunea 1.6 dCi 130 CP, tractiune fata.

GALERIE FOTO:

Social

Arhiva stiri