Nu suntem singuri. Studiu: Galaxia noastra are miliarde de planete asemanatoare Pamantului

Spatiul este imens, insa sunt sanse mari sa nu fim singuri pana la urma. Un nou studiu dezvaluie ca in Calea Lactee exista miliarde de planete de marimea Pamantului care orbiteaza in jurul unor stele ca Soarele, relateaza Huffington Post.

Galaxia

 

Pentru prima data, astronomii au calculat, pe baza informatiilor stranse in 4 ani de NASA cu ajutorul telescopului Kepler, ca doar in galaxia noastra exista 8.8 miliarde de stele cu planete de dimensiunile Pamantului aflate in zone cu temperaturi locuibile.

Potrivit unui studiu pe aceasta tema, realizat de profesorul Geoff Marcy de la Universitatea Berkeley si publicat in revista „Proceedings of the National Academy of Science” in Calea Lactee exista mai multe planete asemanatoare Pamantului decat oameni pe Pamant.

In opinia cercetatorilor, urmatorul pas este analizarea atmosferelor acestor planete cu ajutorul unor telescoape spatiale puternice care urmeaza sa fie lansate. Ele ne vor ajuta sa aflam indicii daca aceste planete sustin forme de viata.

Galaxia

 

 

In urma datelor furnizate de telescopul spatial Kepler in Calea Lactee, 1 din 5 stele este asemanatoare Soarelui ca marime, varsta si culoare. In jurul lor graviteaza planete care sunt sunt aproape de marimea Pamantului, situate in zone locuibile, unde apa necesara vietii exista in stare lichida, se arata in urma analizalor realizate la finalul a 4 ani de studiere a informatiilor trimise de Kepler.

Natalie Batalha, unul dintre oamenii de stiinta care colaboreaza la misiunea Kepler, sustine ca sunt aproape 200 de miliarde de stele in galaxia noastra, dintre care 40 de miliarde sunt asemanatoare Soarelui – ceea ce indica faptul ca pot exista in jur de 11 miliarde de Planete asemanatoare Pamantului.

Oamenii de stiinta din intreaga lume se strang in aceasta saptamana in California pentru a doua editie a „Kepler Science Conference” unde vor discuta aceste informatii, a anuntat luni NASA.

Galaxia

„Telescopul Kepler a descoperit 883 de noi planete-candidate in galaxia noastra. 10 dintre ele sunt de doua ori cat Pamantul si orbiteaza in jurul unor stele in „zone locuibile”, adica se afla la distanta ideala de steaua lor, pentru ca aici sa existe apa in stare lichida”, relateaza NASA.

In urma cu 5 luni, NASA anunta ca telescopul Kepler este „paralizat” din cauza unei defectiuni tehnice care ar putea conduce la sfarsitul prematur al misiunii sale de patru ani.

Kepler este primul telescop care a fost special construit pentru a cauta planete asemanatoare cu Terra in alte sisteme solare din galaxia noastra, Calea Lactee. Pana in prezent, Kepler a detectat 2.740 de exoplanete potentiale, din care 112 au fost confirmate pana acum cu ajutorul altor telescoape si echipamente.

In aprilie, astronomii au anuntat descoperirea, facuta cu ajutorul telescopului Kepler, a doua exoplanete care prezinta cel mai mare grad de asemanare cu Terra observat vreodata si pe care apa poate sa ramana in stare lichida, permitand astfel vietii sa existe.

Galaxia

Telescopul Kepler – o misiune de 600 de milioane de dolari – a fost lansat de NASA in 2009, pentru a monitoriza, timp de cel putin patru ani, peste 100.000 de stele care seamana cu Soarele nostru, aflate in constelatiile Lebedei si Lirei.

Mai puteti citi pe TimeTv.ro si:

 

 

 

 

Social

Arhiva stiri