Chiron, un hibrid între planetă şi asteroid. Ce sunt centauridele

Astronomic, Chiron este clasificat ca unul dintre centauride, o adunătură de planetoizi care gravitează între planetele Saturn și Uranus (Centura Kuyper), el fiind cel mai mare. Orbita lui are 50.7 ani, dar datorită mişcării sale aparent haotice, când mai lentă, când mai rapidă, se mişcă mai repede prin unele semne decât în celelalte. De exemplu are nevoie de 8 ani pentru a călători prin Berbec, atunci când este cel mai îndepărtat de Soare, și mai puțin de 1-1/2 ani pentru a trece prin Balanţă. 

Chiron

Deşi astrologii îl clasifică uneori ca fiind asteroid şi îl încadrează alături de Vesta, Junona, Pallas şi Ceres, Chiron nu este, din punct de vedere tehnic, un asteroid fiind mai mare, el este alături de Pholus şi Nesssus, un hibrid între planetă şi asteroid, denumit centauride.

În mitologie, Chiron este fiul nimfei Philyra şi a lui Saturn. Ca să scape de insistenţele lui Saturn, Philyra s-a transformat într-o iapă şi, cu toate acestea, Saturn a păcălit-o luând la rândul său formă de cal. Atunci când Chiron s-a născut jumătate cal și jumătate om, ca centaur, Philyrei i-a fost așa de rușine încât l-a abandonat într-o peșteră şi iată prima traumă psihică din mitologie, rana sufletească a lui Chiron fiind binecunoscută.

Fiind o jumatate zeu, deci nemuritor, Chiron a supraviețuit abandonului timpuriu. El a continuat să studieze cu Apollo, care după cum spun unii aezi a devenit tatăl lui adoptiv. Astfel Chiron a învățat arta muzicii și a vindecării naturopate şi homeopate şi şi-a dezvoltat abilitățile de luptător antrenându-se la tirul cu arcul, la vânătoare, iniţiindu-se astfel în arta războiului. El a fost rănit la genunchi de Heracles cu o săgeată otravită şi pentru că era nemuritor, rana nu se vindeca, nu l-a omorât, ci i-a provocat suferinţă, dureri atroce. L-a rugat pe Zeus să-i ia nemurirea şi să-l absolve de suferinţă, lăsându-se înlănţuit de o stâncă lângă Prometeu, titanul pedepsit pentru că a dus focul oamenilor, să stea legat de muntele Elbrus şi un vultur, să-i mănânce în fiecare zi ficatul.

Deși Chiron a fost un centaur, el a fost diferit de ceilalţi centauri din mitologie şi care, de regulă, formau alaiul lui Dionysos alături de satiri şi de un vin bun, Dionysos era doar zeul viţei de vie. În astrologie el este asociat cu semnul Săgetătorului. Chiron este renumit pentru înțelepciunea lui și pentru că a fost mentorul unora dintre marii eroi ai mitologiei elene – Asclepios, Jason al Argonauților, Ahile, și Hercakles. Confruntat cu provocări dificile, de fiecare dată şi-a depășit limitele impuse sieşi de către condiţia sa și a atins o mare înțelepciune în multe domenii ale vieții.

Citește și Horoscop luna NOIEMBRIE. Vezi cum stai cu dragostea, sănătatea și banii

Poate nu întâmplător el este exaltat în Fecioară, semnul stăpânit de Mercur, ştiut fiind că acest semn este preocupat de conexiunea dintre minte – trup – suflet. Fecioara se zbate între dificultatea de a fi muritor şi străduinţa pentru perfecțiune și o mai mare înțelepciune. Chiron a fost un individ modest. Chiron a trăit într-o peșteră, iar eroii pe care i-a educat l-au preţuit foarte mult. Chiron nu a căutat gloria, ci a preferat o existență liniștită.

Astrologic, locul lui Chiron în tema natală sugerează o rană adâncă, o traumă din copilărie care nu se mai vindecă. Semnul în care se află, indică tipul de rană probabil resimţită. De exemplu, o persoană cu Chiron în Balanţă experimentează suferinţa rezultată din relaţii şi până când nativul nu se confruntă cu sursa originală a durerii sale va suferi continuu. Plasarea lui Chiron în case oferă un indiciu unde nativul este susceptibil să resimtă puternic rana ascunsă. De exemplu, cineva cu Chiron în Casa a doua a banilor munciţi, a resurselor proprii şi a stimei de sine, să-şi construiască stabilitatea financiară resimţind faptul că nu este preţuit la adevărata sa valoare.

Calitățile astrologice Chiron includ transformarea alchimică a materiei în spirit, în propria noastră conștiință și în timp ce orbita sa neregulată intersectează orbitele lui Jupiter și Neptun, cel mai frecvent îl găsim între Saturn şi Uranus şi de aceea este considerat puntea de legătură dintre planetele personale prin intermediul lui Saturn și planetele transpersonale – Uranus, Neptun şi Pluto. Procesul alchimic chironian dezvăluie rănile interioare, conştientizarea acestora şi uşurinţa vindecării.

Astrolog Minerva

sursa foto viergacht.deviantart.com
HOROSCOPRămâneți alături de noi și astrologul Minerva pentru a citi ce vă prezic astrele în fiecare zi!

Social

Arhiva stiri