Google Nexus 5 a fost lansat cu o nouă versiune a sistemului de operare Android VIDEO

Smartphone-ul Nexus 5  lansat de cei de la GOOGLE  și produs de LG Electronics va avea o versiune nouă a sistemului de operare Android, denumită „KitKat” . Acesta va fi disponibil pe piață la preţul de 350 de euro.  

Google-X-Phone-and-Nexus-5

www.highlightpress.com

Nexus 5 a fost dezvoltat de Google împreună cu LG şi este bazat pe smartphone-ul LG G2, având specificaţii tehnice similare.

Terminalul cu ecran de 5 inci este disponibil prin magazinul online al Google, pe anumite pieţe, de la 349 dolari (350 euro în Europa), până la 399 dolari (400 euro), în funcţie de spaţiul de stocare internă ales. Astfel, are o rezoluţie full HD de 1920×1080 de pixeli, cu o densitate de 445 de pixeli pe inch.

La nivel tehnic, turul de forţă se continuă cu un procesor quad-core la 2,26 Ghz, Snapdragon 800. Capacitatea de stocare este de 16 GB. Memoria internă este de 2 GB de RAM, acest terminal neintrând în categoria monştrilor de la Samsung, cu 3 GB. Bateria este de 2.300 de miliamperi. Google promite 17 ore de convorbiri şi 8,5 ore pe Wi-Fi, 7 ore pe LTE. Caracteristici suplimentare? Încărcare wireless şi NFC.

Design

Cele două modele se diferenţiază prin design şi anumite funcţii specifice – una dintre principalele caracteristici aparte ale modelului LG G2 este amplasarea butoanelor pentru controlul volumului sonor pe spatele dispozitivului, sub obiectivul camerei foto.

Telefonul are doar 130 de grame, cu 9 grame mai uşor decât predecesorul său. E o performanţă, dat fiind că telefonul este vizibil mai mare. Ecranul se întinde pe 5 inci diagonală şi este Gorilla Glass 3.

Camera foto principală este de 8 megapixeli, iar cea frontală de 1,3 megapixeli. Potrivit cnet.com, Google susţine că a făcut îmbunătăţiri camerei foto, cu un giroscop mai exact, pentru stabilizare optică mai precisă. De asemenea, camera are HDR+, un sistem prin care se pun mai multe moduri de expunere într-o singură imagine şi capacitatea de a uni mai multe fotografii pentru realizarea uneia digitale perfecte. Dezvoltatorii de pe Android vor putea adăuga şi capacităţi de printare, deşi rămâne de văzut cine doreşte acest lucru.

Alte noutăţi

Noul produs din gama Google Nexus vine cu dotări premium, este primul smartphone care rulează noua versiune a Android şi are un preţ mai mic faţă de dispozitivele de vârf de la companiile concurente.

Google păstrează astfel şablonul seriei de smartphone-uri Nexus, oferite în magazinul online al companiei la preţuri mai reduse faţă de modelele cu dotări echivalente de la alţi producători.

Sistemul de operare Android „KitKat”, versiunea 4.4, aduce îmbunătăţiri la sistemul de comenzi vocale şi pentru platforma Google Now. Noua versiune Android este optimizată pentru smartphone-uri mai ieftine. Astfel, Google promite că Android KitKat va rula mai fluid pe terminale low-cost şi va elimina diferenţele majore de software dintre astfel de dispozitive şi modelele premium, compania ţintind extinderea pe pieţele emergente.

„Pentru 2014, scopul nostru este să ajungem la următorul miliard de oameni. Asta este o temă principală a KitKat”, a declarat Sundar Pichai, senior vice president la Google, într-o coferinţă susţinută joi la San Francisco.

sursa: mediafax.ro

Social

Arhiva stiri