HOROSCOP: Ce sunt semnele zodiacale și care sunt caracteristicile lor

HOROSCOP: Zodiacul este porţiunea dintre Tropicul Racului şi Tropicul Capricornului asemeni unei centuri, în care linia Ecuatorului se păstrează ca un fir roşu. Această bandă cu o circumferinţă de 360 de grade este împărţită în 12 sectoare de cerc. 360 : 12 = 30.

HOROSCOP-Ce-sunt-semnele-zodiacale-și-care-sunt-caracteristicile-lor

Semnele zodiacale sunt combinaţiile elementare, cu caracteristici specifice. Sunt sectoarele de cerc a câte 30 de grade, unde fiecare sector de cerc reprezintă un anumit semn zodiacal. Ele comportă caracteristici care face ca fiecare dintre noi să fie o entitate astrală în sine. Nu există însă un nativ care să reprezinte strict doar o anumită zodie. Acest lucru se întâmplă doar în cazul persoanelor care au şi Ascendentul în acelaşi semn în care se află Soarele natal. Este însă doar o ipoteză teoretică, în realitate chiar şi aceşti nativi sunt diferiţi, deoarece intervin şi alţi parametri în ecuaţie.

Cele 12 semne sunt – Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Peşti. Zodiacul clasic începe de la 00gr00 Berbec şi se termină la 359gr59 Peşti.

Care ar fi caracteristicile semnelor?

Berbec – impulsivitate, energie, agresivitate;

Taur – stabilitate materială;

Gemeni – versatil şi intelectual;

Rac – protecţie şi alimentaţie;

Leu – conducătorul, mândrie;

Fecioară – perfecţionism;

Balanţă – echilibru şi armonie;

Scorpion – intens şi secretos;

Săgetător – optimist şi expansiv;

Capricorn – practic şi ambiţios;

Vărsător – umanism şi altruism;

Peşti – intuiţie şi inspiraţie.

Cum ştim cărui semn zodiacal aparţinem? După poziţia Soarelui.

Ca şi anotimpurile şi semnele zodiacale se pot grupa în semne de primăvară – Berbec, Taur, Gemeni, de vară – Rac, Leu, Fecioară, de toamnă – Balanţă, Scorpion, Săgetător şi de iarnă – Capricorn, Vărsător, Peşti.

Anticii vorbeau, de exemplu, despre semne pozitive sau masculine şi negative sau feminine. Cum faceţi distincţia este foarte simplu, alternându-le. Ghidaţi-vă după primul semn, Berbec care este un semn pozitiv şi masculin!

Triplicităţile sau triadele elementare sunt grupele de semne care aparţin unui element şi împrumută caracteristicile acestuia: 12 : 3 = 4, deci avem 4 asemenea triade.

Prima: Foc – Berbec, Leu, Săgetător

A doua: Aer – Gemeni, Balanţă, Vărsător

A treia: Pământ – Taur, Fecioară, Capricorn

A patra: Apă – Rac, Scorpion, Peşti

Semnele de Foc semnifică acţiunea. Ele aduc impulsivitate, impetuozitate, căldură, energie, entuziasm, curaj ş.a.

Semnele de Aer sunt corelate cu mentalul şi percepţiile noastre, cu expresivitatea, comunicarea, logica şi abstractizarea.

Semnele de Pământ sunt semne materiale, simbolizează ataşamentul material şi se exprimă prin abilitatea de a crea, a folosi şi a relaţiona cu lumea materială.

Semnele de Apă exprimă sensibilitatea, răspunsul emoţional şi afectiv, empatia cu celălalt.

Astrolog Minerva

HOROSCOPRămâneți alături de noi și astrologul Minerva pentru a citi ce vă prezic astrele în fiecare zi!

Social

Arhiva stiri