Schimbarea orei ne poate afecta organismul: Creşte riscul de infarct și de depresii

Chiar dacă dormim cu o oră mai mult, trecerea de la ora de vară la cea de iarnă îi poate afecta pe unii dintre noi. Medicii sunt de părere că această schimbare aduce insomnii, depresii și crește riscul de infarct.

Schimbarea-orei-ne-poate-afecta-organismul-Creşte-riscul-de-infarct-și-de-depresii

Schimbarea orei ne poate afecta organismul: Creşte riscul de infarct și de depresii

Schimbarea orei ne dă peste cap ritmul de zi cu zi şi ne afectează sănătatea timp de două săptămâni, atât cât durează adaptarea completă a organismului.

Potrivit medicilor, în această perioadă am putea resimţi o stare permanentă de oboseală şi vom fi lipsiţi de energie. Pe de altă parte, noaptea mai lungă nu înseamnă altceva decât o predispunere la depresie, iar cei care suferă deja de pe urma acestei afecţiuni devin şi mai sensibili. Din această cauză, numărul sinuciderilor creşte în perioada imediat următoare schimbării orei, scrie romaniatv.net.

Mai mult, medicii sunt de părere că în primele zile de la modificarea orei creşte riscul de infarct, cu până la 10 la sută.

Din aceste motive au fost ţări care au renunţat la schimbarea orei, Rusia şi Ucraina în 2011, iar Georgia şi alte state din Asia Centrală au renunţat încă din anul 2000.

România a trecut de la ora de vară la ora legală oficială standard, denumită de mulţi şi drept „ora de iarnă”, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile fiind date înapoi cu o oră, astfel că ora 4.00 a devenit ora 3.00.

Social

Arhiva stiri