Au venit extraterestrii? O lumina ciudata care coboara din cer, surprinsa pe camerele de filmat

O lumină ciudată, care pare a fi trimisă de la extraterestrii, a fost surprinsă pe o cameră web din Polperro, Marea Britanie. Aceasta este, de fapt, doar reflexia luminii în apa mării.

extraterestrii-vizita-ozn-ufo-lumina-cer
Un reporter din satul britanic Polperro a glumit că timp de câteva secunde a crezut că din cer coboară un extraterestru atunci când a văzut lumina albăstruie deasupra portului.

William Fathers, de la Polperro News, a postat pe Twitter imaginea fenomenului natural, surprinsă de o cameră web, comentând: „Extratereştrii au venit la Polperro Harbour”.

Viața extraterestră  este la ora actuală (2013) doar o ipoteză conform căreia în Univers ar putea să existe și viață al cărei mediu natural nu este Pământul. Acest concept se referă la orice tip sau formă de viață, de la cele mai simple sisteme biologice (de ex. virusuri și procariote) până la cele mai complexe forme de viață cu inteligență proprie și organizare socială.

Cu toate acestea, existența vieții în afara Terrei ar fi fost dovedită în proporție de 95% în 2013 de către o echipă de cercetători britanici de la Departamentul de Biologie Moleculară și Biotehnologie al Universității din Sheffield.

Vârsta Universului, uriașă, precum și numărul enorm de sisteme stelare sugerează că dacă Pământul ar fi un model de corpuri cerești cu viață general valabil, atunci viața extraterestră ar trebui să fie întâlnită în Univers destul de des. De asemenea există o contradicție evidentă între probabilitatea de existență în Univers a unor civilizații extraterestre, probabilitate estimată a fi mică dar reală, și lipsa de contacte cu astfel de civilizații sau alte dovezi de existență a lor, contradicție denumită paradoxul lui Fermi.

Primul contact dintre omenire și o civilizație extraterestră poate fi benefic, dar cel mai probabil va fi periculos, șocant și se va solda cu distrugerea noastră. Profesorul de astrobiologie Charles Cockell de la Universitatea din Edinburgh consideră că ființele autotrofe, în general, nu sunt inteligente. Asta deoarece colectarea luminii soarelui (stelare) este o foarte bună modalitate pentru a aduna energie, totuși niciodată nu se adună suficientă energie pentru ca o creatură să devină inteligentă. Asta înseamnă că o ființă extraterestră care a atins tehnologia călătoriilor interstelare trebuie să fie neapărat un prădător: numai consumul altor ființe poate asigura energia necesară unui creier foarte dezvoltat. Charles Cockell crede că nu este obligatoriu ca o civilizație, doar pentru că poate călători prin spațiul cosmic, ar trebui să fie și altruistă. Omenirea, de exemplu, a așezat cu succes nave spațiale pe satelitul înghețat Titan și totuși avem războaie și crime zi de zi. Progresul tehnologic nu vine mână în mână cu altruismul și s-ar putea ca o presupusă civilizație extraterestră să fie destul de periculoasă. De aceeași părere este și Stephen Hawking, care consideră că ar trebui să ne temem de extratereștri, care vor veni probabil pe Pământ în căutare de resurse și vor fi puși pe distrugerea noastră. După Cazul Mantell istoricul David Michael Jacobs a concluzionat cu privire la fenomenul OZN: „Ei ar putea fi nu numai extratereștri, dar și potențial ostili nouă.”

Dimitri Medvedev a recunoscut existența extratereștrilor, la finalul unui interviu din 30 noiembrie 2012 acordat unor canale de televiziune din Rusia. Acest lucru s-a întâmplat când microfoanele erau închise și i s-a pus o întrebare suplimentară. Medvedev a afirmat că la predarea puterii la Kremlin alături de valiza cu coduri nucleare se predau și două dosare secrete, unul cu informații despre vizitele extraterestre pe Terra, informații adunate de servicii secrete care oficial nu există.

Mai puteti citi pe TimeTv.ro si:

Social

Arhiva stiri