Jazz de Mansarde 11: Whatever Works

Petra Acker revine în mansarda Acuarela cu noul ei proiect Whatever Works pe care l-a lansat în iulie în GrădinAcuarela. Evenimentul va avea loc joi, 24 octombrie, la orele 20.00.

Jazz-de-Mansarde-11-Whatever-Works

Jazz de Mansarde 11 pregătește de la orele 20.00 surprize muzicale speciale pentru mansarda noastră colorată: Petra Acker – voce, Albert Tajti – pian, Albert Nagy Ors – sax și Norbert Halmagyi – percuție.

Whatever Works este un proiect care a pornit din dorința solistei Petra Acker de a cânta piesele ei preferate și compoziții proprii într-o manieră originală, formula și repertoriul diferă aproape la fiecare concert. Stilul muzical este foarte divers, de la r’n’b, soul, bossa nova, jazz până la melodii inspirate din folclor. Familia Whatever Works e mare, e o colaborare colorată a multor muzicieni talentați din toată țara, scopul fiind de a crea ceva cu totul nou la fiecare concert.

Petra Acker are o voce care s-a remarcat prin imprevizibilitate și prin emoțiile pe care le transmite. Este veselă și îndrăzneață, atingând genuri muzicale diverse de la r’n’b, soul, bossa nova, jazz până la melodii inspirate din folclorul românesc.

La Jazz de Mansarde 11, Petra Acker va cânta împreună cu Albert Tajti, unul dintre membrii fondatori ai grupului. Albert este un pianist de jazz foarte apreciat în țară, a acompaniat nume ca Luiza Zan, Elena Mândru și mulți alții. Este recunoscut pentru felul lui original de a cânta, de a improviza și de a fi o inspirație extraordinară pentru muzicienii cu care cântă.

La tobe îl ascultăm pe Norbert Halmagyi, un membru nou în familia WW. Norbert a venit recent la București, fiind proaspăt student la Conservator. Este membru fondator al trupei Mushroom Story din Cluj (orașul lui natal) și tot acolo a cântat cu mai multe trupe de jazz.

WW va cânta în premieră în mansarda Acuarela cu Albert Nagy Ors la saxofon. Ors este din Sfântu Gheorghe unde a colaborat cu mai mulți muzicieni de jazz, a studiat în Budapesta, având și acolo proiecte cu muzicieni autohtoni  de renume, iar din toamna asta ne bucurăm să îl avem și pe el aici în București.

Petra Acker – voce Albert Tajti – pianAlbert Nagy Ors – saxNorbert Halmagyi – percuție

Jazz de Mansarde este un proiect care promovează muzica jazz în spaţiul călduros al Bistro de Arte, atât cea românească, cât şi cea străină. Ediţia Jazz de Mansarde 11 readuce un proiect care s-a lansat în vară în GrădinAcuarela: Whatever Works.

Social

Arhiva stiri