Doar 300 de exemplare: seria limitata Audi A5 DTM Champion

Recent, pilotul Mike Rockenfeller a castigat titlul in campionatul german de turisme DTM la volanul unui Audi. Pentru a sarbatori succesul, contructorul de la Ingolstadt lanseaza o serie speciala botezata Audi A5 DTM Champion, limitata la doar 300 de exemplare. Din punct de vedere mecanic nu sunt diferente fata de modelele A5 normale. Audi A5 DTM Champion va fi disponibil cu propulsoare atat pe benzina, cat si pe motorina.

Audi-A5-DTM-1

Campionatul german de turisme s-a terminat weekendul trecut, dar campionul era deja cunoscut, Mike Rockenfeller asigurandu-si titlul inainte de disputarea ultimei etape. Pilotul Audi a terminat in fruntea clasamentului general, iar germanii au vrut sa mediatizeze aceasta victorie prin lansarea unei serii speciale a coupe-ului A5, denumita DTM Champion.

Alegerea coupe-ului A5 nu este intamplatoare, pentru ca Mike Rockenfeller a castigat titlul la volanul unui Audi A5. Cum versiunile pentru DTM ale masinilor de serie nu prea au nimic in comun cu acestea decat cateva elemente de caroserie, nici invers transferul de tehnologie nu s-a facut. Versiunea A5 DTM Champion omologata pentru strada nu preia nimic de la bolidul de circuit. Avem de fapt un coupe Audi A5 cu cateva retusuri estetice: jante de aliaj de 20 inci, un eleron pe capota portbagajului in culoarea caroseriei si stickere care amintesc de victoria din DTM, totul pentru un supliment de 1900 euro platiti la achizitionarea masinii. Seria speciala DTM Champion este disponibila cu diesel-urile 2.0 TDI (177 CP), 3.0 TDI (245 CP) si cu benzinarele 2.0 TFSI (225 CP) si 3.0 TFSI (272 CP).

Audi-A5-DTM-2

Social

Arhiva stiri