Apple lanseaza produsul despre care Steve Jobs a vorbit chiar inainte sa moara. E unic in lume

Apple va lansa in trimestrul IV 2014 televizoare de inalta rezolutie, ultra-HD, cu diagonale de 65 inci (165 cm) si 55 inci (139 cm), potrivit unui analist japonez, citat de Bloomberg.

Apple-TV-lansare-full-hd

Cu putin timp inainte sa moara, Steve Jobs ii marturisea celui care ii scria biografia ca „a prins in sfarsit ideea” despre cum sa construiasca un televizor cu o interfata simpla, care sa se sincronizeze wireless cu continutul altor device-uri Apple. Iar Tim Cook spunea la randul sau in luna mai ca TV-ul este o zona pe care compania „se concentreaza intens”, dorind sa construiasca si alte produse care sa se ridice la succesul Mac-urilor, iPhone-urilor si iPad-urilor.

Compania americana ia in acesta perioada ultimele decizii privind specificatiile tehnice ale produselor, iar televizoarele Apple vor avea probabil un design fara rama (marimea televizorului va coincide aproximativ cu marimea ecranului), a declarat Masahiko Ishino, analist la Advanced Research, refuzand sa precizeze sursa informatiilor.

Reprezentantii Apple din Japonia nu au raspuns intrebarilor transmise de Bloomberg.

Ishino sustine ca printre furnizorii de ecrane si piese pentru televizoarele Apple s-ar putea numara LG Display, Samsung Electronics si compania americana Corning, specializata in productia de sticla rezistenta.

Analistul japonez estimeaza ca televizoarele Apple vor costa intre 1.500-2.500 de dolari SUA.  El anticipeaza ca producatorul sud-coreean LG Display va furniza peste 70% din ecranele cu care vor fi echipate televizoarele Apple, in timp ce Samsung va produce chip-uri de procesare grafica, iar Corning va livra sticla „Gorilla Glass 3” care sa acopere partea frontala a produselor.

Televizoarele vor fi asamblate probabil in China, de catre compania Foxconn Technology Group, inregstrata in Taiwan.

Samsung si LG Electronics au lansat in acest an televizoare de 65 inci si 55 inci cu rezolutie ultra-HD.

Sursa: incont.ro

Steven Paul Jobs nascut pe  24 februarie 1955 – d. 5 octombrie 2011a fost cofondatorulși CEO-ul (directorul general) al firmei Apple Computer, precum și CEO al firmei Pixar, până la achiziția acestui studio de animație de către compania Disney. A fost cel mai mare acționar al companiei Disney și membru în consiliul de directori ai Disney. Jobs este considerat ca fiind unul dintre cele mai influente personaje atât din industria calculatoarelor cât și în industria divertismentului.

Cariera în afaceri a lui Jobs a contribuit la formarea mitului întreprinzătorului inteligent și individualist din Silicon Valley care este preocupat de designul produsului și importanța crucială pe care o are aspectul estetic al produsului în cucerirea clienților. Munca sa de dezvoltare de produse care sunt atât funcționale cât și elegante i-au adus o reputație la care mulți admiratori fac referință.

Împreună cu cofondatorul Apple Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfârșitul anilor ’70. La începutul anilor ’80, încă lucrând la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfețele grafice operate prin intermediul mouse-ului îl pot avea.

În 1985, după ce a pierdut lupta pentru putere cu consiliul de directori ai companiei Apple, Jobs a fondat NeXT, o companie care dezvolta o platformă de computere specializată în învățământul superior și piața oamenilor de afaceri. Achiziția firmei NeXT în anul 1997 de către Apple l-a adus înapoi pe Jobs la compania pe care o fondase.

Social

Arhiva stiri