20 de motive pentru care nu toată lumea reuşeşte

Îţi mai aduci aminte de perioada copilăriei tale? În jurul vârstei de 6 – 7 ani îţi doreai să fii……  Apoi, prin adolescenţă, ţi-ai dorit să devii….. şi să ai un partener de viaţă……, situaţia ta materială să fie……, statutul tău social să arate cam aşa…. iar timpul liber să se scurgă în acest mod…..
Apoi, aminteşte-ţi cum, undeva pe drum, între acele momente şi momentul ACUM, s-a schimbat ceva… nu ştiu ce, poate nici tu nu ştii…. Aşa că, ai uitat de visele tale, le-ai lăsat mult în urma ta pentru a face loc lui „bine organizat”, „siguranţă”, „responsabilitate”, „raţional”, „în rândul lumii”, „carieră bine plătită”… ai făcut tot ce-ai putut să-ţi acordezi viaţa la itemi cum ar fi: dorinţa părinţilor, părerea celorlalţi, „aşa e bine”, salariul, locaţia în care ţi-ai găsit serviciul, şi mulţi alţii, cu excepţia acestor doi itemi: Pasiune şi Bucurie.
winner-timetvro-personal-development-dezvoltare-personala-cristina-cristea
Poate că aşa au stat lucrurile şi pentru tine… sau poate nu. Poate că tu ai crescut şi ţi-ai urmat şi dezvoltat visele pe măsură ce-ai învăţat mai multe despre tine, despre puterile şi calităţile tale. Poate c-ai ales să-ţi trăieşti viaţa încercând tot felul de lucruri diferite până-l vei găsi pe ACELA potrivit ţie. Poate c-ai avut răbdarea, curajul, întelepciunea, inspiraţia de a-ţi asculta acea voce interioară care-ţi spune: „Asta-i ceea ce-mi doresc să fac! Asta-i ceea ce mă face să simt că trăiesc!”
Şi poate că ţi-ai urmat vocea aceasta interioară sau poate că, te-ai lăsat blocat… poate… doar tu o ştii. Cert este un singur lucru: O mulţime de oameni visează. Dar nu toţi dintre ei îşi fac visele să devină realitate. De ce? De ce unii au succes iar alţii nu? Şi de ce este atât de greu să ne transformăm visele în realitate?
Iată 20 de răspunsuri pe care ţi le propun.

   1. E nevoie să ştii CU ADEVĂRAT ceea ce vrei.

Poate că, la început ţi se va părea straniu să gândeşti ceva de genul… „cum adică, eu nu ştiu ce vreau? – ba ştiu, şi ştiu foarte bine că vreau bani, o casă, sănătate, etc…”. Adevărul este că cei mai mulţi oameni nu ştiu exact ce-şi doresc de la viaţă.  Ei trăiesc zi după zi, lună după lună, fără să aibă un scop, un obiectiv concret şi precis. Uneori ei „şi-ar dori un anumit lucru”, alteori „le-ar plăcea să facă una sau alta” dar nu au o ideea clară despre ceea ce-şi doresc cu adevărat.
Cum afli asta? Destul de simplu: roagă-i să-ţi descrie mai detaliat ceea ce-şi doresc. Siguranţa, emoţia şi abundenţa detaliilor cu care-ţi vor răspunde, îţi vor oferi răspunsul. – Începe cu tine aplicarea acestui „test”!!! Cum ţi se pare?
Atunci când ştii cu adevărat ceea ce-ţi doreşti, în primul rând, acorzi timp; timp să-ţi aşterni visele pe hârtie, să le vizualizezi, să le observi detaliile, să simţi cum te simţi materializându-le. După cum deja cred că ştii, gândurile ne determină realitatea. De aceea, este foarte important să conştientizezi exact ceea ce-ţi doreşti, să vizualizezi, să te concentrezi asupra sa şi, bineînţeles, să munceşti pentru a-l realiza. Cei care au succes sunt aceia care au o idee foarte clară despre cum arată visul lor împlinit. Claritatea acestei idei este cheia.

 2. Perseverenţă, perseverenţă, perseverenţă.

 
Dacă ai senzaţia că drumul până la împlinirea unui vis, este presărat doar cu flori, cred că te înşeli. Da, pot fi flori pe drumul tău dar şi trandafirii sunt tot flori, şi încă unele minunate, dar au spini. În drumul tău, va trebui să nu te sperii, să nu disperi şi să treci de aceşti spini.
Dacă la primul hop, renunţi…nu vei putea trece nici de jumătatea drumului.
Te-ai împiedicat, ai căzut,te-ai lovit… poţi să plângi sau să ţipi dacă asta te ajută dar acum… ridică-te şi mergi mai departe!!! Acum, a doua oară ai o experienţă în plus şi deci, mai multă forţă să depăşeşti obstacolul. Studiile arată că oamenii care reuşeşc sunt cumva plini de hotârâre în ceea ce-şi doresc şi nu cedează până nu-şi ating obiectivele. Imaginea de mai jos îţi  sugereazăcă ai putea fi la doar câţiva centimetri de succes, aşa că nu ceda. 🙂
 

 3. Găseşte-ţi o motivaţie suficient de puternică!

 
Când spun motivaţie puternică mă gândesc că forţa ei este dată de cât de convingătoare este această motivaţie. Nu este nevoie să susţii vreo teză de doctorat pentru asta ci, mai degrabă, să te convingi pe tine.
Gândeşte-te puţin la asta şi zugrăveşte-ţi în minte o imagine clară a „argumentelor” pentru care meriţi să ai succes. Răspunde-ţi la întrebarea „de ce eu?”. Cum vor arăta lucrurile pentru tine, dar şi pentru cei din jurul tău în momentul în care-ţi vei îndeplini visul? Această imagine construită, trebuie să fie atat de motivantă încat să te inspire să depăşeşti orice obstacol pentru a ajunge la ea.

 4. Renunţă să fii un jucător cu jumătate de normă.

 
Dacă lucrezi pentru visul tău, din când în când, sau când nu ai altceva de făcut – îţi sugerez să te mai gândeşti dacă-ţi doreşti cu adevărat ca el să devină realitate.
Este benefic să luăm pauze, să păstrăm un echilibru, însă, pentru a avea succes este nevoie de multă muncă susţinută. Decică mare parte din timpul pe care-l ai, viselor tale iar reuşita nu va întârzia să apară. Zilele trecute, o doamnă dragă scria următorul comentariu la una din postarile mele de pe Facebook:
„Grosu Aurelia: Cand ai un vis, gasesti o cala,cand nu ai un vis si viata ta ..r pura hoinareala ,gasesti o scuza! In 3 luni am scris o carte,care este deja vanduta inainte de iesirea din tipar..de ce? Fiindca am fost asa de dura cu mine si disciplinata,incat am respectat cu strictete fiecare termen de pe lista mea.! Cand altii mergeau la munte,la mare au se indragosteau eu scriam si sufeream..dar acum iau roadele muncii si e foarte dulce succesul!”
Este o lecţie de viaţă din care avem cu toţii de învăţat.

 5. Setează-ţi un „reminder”.

 
Ritmul în care trăim, repeziciunea cu care se întâmplă lucrurile, ne pregătesc terenul numai bun pentru o viaţă uneori haotică; o viaţă în care plecăm pe un drum şi ajungem în cu totul altă parte decât ne-am propus. De aceea avem nevoie de un memento; un ajutor care să ne fie prieten şi care să ne amintească zilnic traiectoria pe care am hotărât să mergem şi care este dentinaţia finală.
Din acest motiv îţi poţi crea propriul sistem care să-ţi amintească zilnic cum stau lucrurile. Alege imagini inspiraţionale pentru birou şi ecranul calculatorului, citeşte din când în când citate inspiraţionale, povesteşte zilnic despre visele tale şi fă-ţi zilnic un ritual prin care să-ţi reaminteşti cât de capabil şi pregătit eşti să-ţi atingi visele.

 6. Munceşte mult!

 
Acestă sugestie vine să completeze ceea ce-am spus, mai sus, la punctul 4. Pentru a înţelege mai bine la ce fel de „muncă” mă refer, îţi propun un exemplu: Lady Gaga. Am ales-o pe ea din două considerente – aproape toată lumea a auzit de ea şi povestea ei m-a inspirat.
Pe scurt, Lady Gaga este o artistă foarte cunoscută pe plan internaţional. Mulţi am putea crede că succesul ei a venit peste noapte şi că ea a apărut de nicăieri, odată cu melodia sa „Poker Face”. Dar, ceea ce mulţi dintre noi uităm, este toată perioada dinainte de acest succes. Chiar ea vorbeşte despre toţi acei ani în care s-a zbătut să reuşească, s-a luptat cu sute de apariţii în faţa unor audienţe mici în care a cunoscut respingerea, şi descurajarea din partea celorlalţi pentru că era: „prea grasă”, „prea urâtă”, „nu cânta bine” şi „nu ştia să danseze”. Dar ea a continuat să-şi urmărească visul, în ciuda tuturor acestor „beţe-n roate”. Mai bne spus, a continuat să creadă în ea însăşi.
Trebuie să ştii că succesul nu vine peste noapte. Foarte rar se întâmplă acest lucru şi, de cele mai multe ori, astfel de situaţii sunt mai mult mituri. Sunt celebre situaţiile oamenilor care s-au îmbogăţit peste noapte (la loto de exemplu) şi care, într-o perioadă relativ scurtă de timp, au pierdut banii. Asta se întâmplă din cauză că nu şi-au creat o structură mentală potrivită şi-n acord cu modalităţile prin care pot să depună efortul necesar păstrării stării lor de bine.

 7. Acceptă să faci sacrificii!

 
Priveşte sacrificiul ca pe un preţ pe care-l plăteşti pentru a-ţi îndeplini un vis. Visele noastre, pentru a deveni realitate, necesită efort, dedicare şi concentrare. Dacă îţi risipeşti aceste resurse în prea multe direcţii, beneficiile vor fi minime. Este ca şi când semeni seminţe. Cu cât semeni mai multe şi ai grijă mai bine de ele , cu atât recolta va fi mai bogată. Pe de altă parte, dacă doreşti să semeni mai multe seminţe, va trebui să cumperi mai multe, în concluzie să plăteşti mai mulţi bani. În acest caz, acesta este sacrificiul.
Tu câte seminţe doreşti să semeni pentru visul tău?

 8. Responsabilitatea pentru propria-ţi viaţă îţi aparţine în totalitate.

 
Vorbeam la un moment dat despre faptul că noi ne creem viaţa. Tu îţi faci fiecare zi, o creezi aşa cum vrei tu. Nu sunt vorbe ci, mai degrabă, realităţi demonstrate ştiinţific. Când spui că „eu îmi creez viaţa”, fără doar şi poate sună, la prima vedere, măgulitor; te face să te simţi puternic şi, cumva liber. Dar, trebuie să-ţi aminteşti că această putere vine la pachet şi cu multă responsabilitate. De fapt, sunt direct proporţionale.
Eşti responsabil pentru propria-ţi viaţă. Dacă ai ocazia să fii în preajma unor oameni de succes şi să-i asculţi, vei observa că ei nu dau niciodată vina pe altcineva pentru eşecurile lor; nu spun „el a reuşit pentru c-a avut noroc” sau „mie-mi merge prost pentru că X (n)-a făcut nu ştiu ce lucru”. Astfel de persoane îţi asumă foarte bine responsabilitatea pentru acţiuni şi rezultate.
Ei ştiu să se descurce cu ceea ce au iar dacă n-au, fac rost, îşi creează singuri oportunităţile. Mulţi oameni, nu-şi vor împlini niciodată visele pentru că, întreaga viaţă vor da vina pe alţii pentru nereuşitele lor. Este trist dar adevărat că ei îşi vor consuma resursele blamând. De fapt, să-ţi iei viaţa în mâini este un act de mare responsabilitate şi curaj.

9. Ieşi din zona de confort!

 
Cel mai simplu şi uşor lucru de pe pământ este să stăm în zona noastră de comfort. De ce? Simplu… pentru că ne oferă… confort 🙂 care se referă la ceea ce este cunoscut deja, familiar, care nu ne sperie şi nu presupune efort. Ţin să spun că, şi-o situaţie neplăcută poate însemna zona noastră de confort.
Din păcate, am o veste proastă: pentru a-ţi atinge visele, trebuie să ieşi din zona de confort. Prin definiţie, visele se află în imaginaţia noastră, încă nu sunt materializate, nu există încă. Iar pentru a le face să se transforme în realitate trebuie să ieşim din zona de confort şi să facem „altceva”… ştii tu, nu poţi să faci acelaşi lucru şi să te aştepţi la rezultate diferite. 🙂
Pentru acest pas ai nevoie de curaj şi îndrăzneală. Nu este uşor şi nu, nu este nici confortabil. Dar poţi face asta dacă tu crezi cu adevărat că visul tău merită să prindă contur. Se spune că trebuie să înveţi să ADORI ieşirile din zona de confort. Eu personal încă sunt în procesul de învăţare… dar îmi adun curajul în fiecare zi.  🙂

10. Curaj…

 
Atunci când ai un vis pe care vrei să-l transformi în realitate, trebuie să-ţi asumi riscuri, uneori trebuie să faci lucruri care n-au mai fost făcute înainte sau să ieşi din tipare altcumva. Este nevoie să accepţi incertitudinea şi să nu-ţi fie teamă de eşec… iar asta presupune să ai mult curaj.
Ştii bine că fiecare suntem unici în felul nostru de a fi şi de a acţiona. Cu toate acestea avem de multe ori tendinţa să ne comparăm cu ceilalţi sau să ne dorim să fim ca ceilalţi pentru a aparţine unui grup, căutăm aprobare în jur şi ne ferim să fim diferiţi. Pentru a-ţi putea trăi fiecare vis pe care-l ai, îţi trebuie curaj; curajul de-a îndrăzni să fii alt fel, uneori chiar, de-a merge pe căi noi, nebătătorite de alţii înaintea ta.
Dacă până acum am enumerat 10 motive „practice” din cauza cărora mai ai vise pe care ÎNCĂ nu le-ai manifestat, în partea a II-a vei avea ocazia să descoperi alte 10 motive, de astă dată de natură „spirituală”.
Un articol de Cristina Cristea.
Mai puteti citi pe TimeTV.ro si:

Social

Arhiva stiri