Am condus Kia Sorento 2.2 CRDi VIDEO

Kia Sorento 2.2 CRDi TimeTV 1

Suntem deja la jumatatea lunii octombrie si vremea schimbatoare a inceput sa ne dea planurile peste cap. Temperaturi scazute, ploi torentiale, carosabil alunecos…toate imping soferii aflati in cautarea unui autoturism nou catre un vehicul polivalent, cu tractiune integrala. Si cu scaune incalzite, ca tot incepe sa „miroasa” a iarna. Cand am primit la test un Kia Sorento pe motorina, nu am fost tocmai incantati. Sorento e un model aflat pe final de cariera, ajuns deja la al doilea facelift. Asta am trecut la minusuri, inainte sa conducem masina. Plusurile: fiabilitate verificata, garantia Kia de 7 ani si discount-urile oferite de obicei unui model la finalul ciclului de viata. Cu alte cuvinte, o investitie buna pentru cine are bani de dat.

Kia Sorento 2.2 CRDi TimeTV 2

Pret de un weekend am avut la test versiunea de top, Executive, avand sub capota dieselul de 2,2 litri si 197 CP. Pret? 39.364 euro!  Pretul poate parea ridicat, insa echiparea este completa: tapiterie din piele, scaune electrice, incalzite si ventilate in fata, bancheta incalzita, volan incalzit, climatizare automata, navigatie, senzor de ploaie si lumini, faruri cu xenon, sistem de monitorizare a presiunii in anvelope, senzori de parcare fata-spate si sistem automat de asistenta la parcarea laterala. Kia Sorento se lauda si cu 5 stele obtinute la testele de impact Euro Ncap. Si daca tot suntem la capitolul siguranta, optional, pentru 564 de euro, Sorento poate fi echipat si cu Blind Spot Detection, un sistem de avertizare care detecteaza aparitia unui autovehicul in unghiul mort al masinii. Pentru 242 de euro primesti si sistemul de atentionare pentru pastrarea benzii de mers, care avertizeaza acustic si vizual soferul daca acesta a calcat linia de demarcatie dintre benzi fara sa semnalizeze.

Am condus Kia Sorento pe sosea, dar si in off-road, intr-o scurta incursiune pe Valea Doftanei. Daca tot e 4×4, sa vedem ce poate. Impresiile despre comportamentul on si off-road, despre consum, confort si dinamica le vedeti in clipul de mai jos.

Concluzia o mai spunem inca o data: Kia Sorento este o oferta demna de luat in seama pentru oricine cauta un SUV relaxant la condus si suficient de capabil in conditii de aderenta redusa si teren accidentat. Garantia de sapte ani si echiparea peste medie sunt atuuri incontestabile, alaturi de interiorul spatios si motorul rafinat.

Social

Arhiva stiri