Harta școlilor bombă – Cum se face şcoală în România anului 2013?

școală

școală

Cum se face şcoală în România anului 2013? Ca în Evul Mediu! Mii de elevi din ţară îşi pun zilnic viaţa în pericol, studiind în săli de clasă ce stau să se dărâme, nu au apă potabilă sau toalete.

În total, sunt peste 1.400 de unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară: adică grădiniţe, şcoli şi licee. Din acestea lipseşte apa potabilă, unele au clădiri foarte vechi, pline de infiltraţii. Iar alte școli au încă wc-uri în fundul curţii.

Cele mai multe probleme sunt întâlnite în judeţele Vâlcea, Harghita, Sălaj, Dolj, Constanţa, Buzău şi Vaslui.

RISC DE MOARTE ÎN ŞCOLILE DIN ROMÂNIA – Cum se face şcoală în România anului 2013?

Se poate însă şi mai rău. Copii dintr-un sat din Hunedoara învaţă într-un container de metal. Ar trebui să se trezească în fiecare zi la 5 dimineaţa ca să ajungă la ore, iar drumul spre școală este lung şi periculos, mai ales iarna. Aşa că învaţă carte în baraca improvizată.

Un alt judeţ, o situaţie asemănătoare. În urma controalelor efectuate în şcoli de Direcţiile de Sănătate Publică au fost date amenzi de aproape 11.000 de lei, iar unele şcoli au rămas fără autorizaţie sanitară.

Un nou an şcolar, aceleaşi clădiri în paragină! Școală cu mobilier care pune sănătatea copiilor în pericol, fără apă potabilă, cu clădiri vechi şi degradate şi cu wc-uri în fundul curţii.

Aşa arată multe şcoli, potrivit unui raport recent al Ministerului Sănătăţii.

Social

Arhiva stiri