Alpina D3: cel mai rapid diesel de serie din lume VIDEO

Alpina a dezvaluit caracteristicile tehnice ale noului model D3, prezentat drept berlina diesel cea mai rapida din lume. Pe scurt, Alpina D3 promite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.6 secunde, gratie celor 350 CP si 700 Nm aflati sub capota.

BMW_ALPINA_D3_BITURBO_7

Cei de la Alpina sunt specializati in transformarea modelelor BMW de serie in automobile mai rapide si mai rafinate (grea sarcina, tinand cont ca BMW-urile de serie sunt printre cele mai bune masini din lume, dar loc de mai bine este intotdeauna), dar nu si extravagante. Spre deosebire de Brabus, de exemplu. Acesta este si motivul pentru care cei de la Alpina sunt considerati mai mult drept un constructor de serie mica decat un tuner de casa. Nu este cautata obtinerea puterii brute, ci un amestec final de dinamism, performanta si rafinament. Mai putin de aceasta data: Alpina renunta la manusi si anunta noul D3 drept „berlina diesel cea mai rapida din lume, la ora actuala.”

BMW_ALPINA_D3_BITURBO_12

Sa vorbim un pic si despre masina. Baza pentru D3 este (ati ghicit) BMW seria 3, versiune diesel. Adica faimosul 6 cilindri in linie, de 3000 cmc, biturbo, de pe 335d. Daca pe BMW acest propulsor dezvolta 313 CP, Alpina pluseaza pana la 350 CP si 700 Nm. Performantele sunt impresionante pentru o berlina de aproximativ 1600 kg: sprintul de la 0 la 100 km/h dureaza 4.6 secunde, viteza maxima este de 280 km/h, iar consumul mediu anuntat (da, vorbim si despre consum, doar este un diesel) este de doar 5,3 l/100 km. Alpina D3 are grija si de mediul inconjurator: emisiile de CO2 se situeaza la valoarea de 139 g/km, iar masina este conforma normelor Euro 6.

Pe langa berlina, Alpina propune modelul D3 si in versiune break.

GALERIE FOTO:

Social

Arhiva stiri