Norma de poluare EURO 6: masinile diesel vor fi mai scumpe cu 800-1000 euro

Norma de poluare Euro 6 va intra in vigoare in Europa din septembrie 2014. Scopul principal? Emisii poluante cat mai mici, mai ales pentru motoarele diesel. O viziune curata, sanatoasa, care va costa insa scump. Si cei care vor plati vor fi tot cumparatorii.

Renault Twingo DCI Euro 6 TimeTV

Cel mai afectate de normele Euro 6 vor fi masinile din clasele mini si mica, echipate cu motoare diesel. Pentru a se alinia la noile cerinte, care impun emisii cat mai mici de monoxid de azot (NO), constructorii auto vor echipa masinile produse cu sisteme SCR (Selective Catalytic Reduction), ceea ce va duce la o crestere sensibila a pretului acestor automobile.

Grupul francez PSA vorbeste de o crestere a pretului unei masini noi de cateva sute de euro, insa Renault si Ford par sa-si fi facut calculele mai exact si declara ca modelele conforme cu normele Euro 6 vor fi mai scumpe cu o suma cuprinsa intre 800 si 1000 de euro. Ceea ce, pentru o masina mica de circa 12000 euro, nu e deloc neglijabil. Si asta nu e tot. Viitoarele norme Euro 7, asteptate pentru 2017 sau 2018, se anunta si mai severe pentru masinile echipate cu motoare diesel. Vreti o masina noua? Va trebui sa va ganditi de doua ori inainte sa alegeti un model. Iar viitorul masinilor mici, de oras, pare din ce in ce mai mult destinat motoarelor electrice, pe benzina sau propulsiei hibride.

Social

Arhiva stiri