Dezvoltare Personala: Scopul nostru INTERIOR

De îndată ce vă ridicaţi deasupra nivelului de supravieţuire, chestiunea sensului şi a scopului vieţii voastre capătă o importanţă extremă. Mulţi oameni se simt absorbiţi de rutina vieţii de zi cu zi care pare să le văduvească viaţa de orice sens. Unii simt că viaţa trece sau deja a trecut pe lângă ei. Alţii se simt sever limitaţi de cerinţele profesiei lor şi de faptul că trebuie să întreţină o familie sau de situaţia lor financiară sau de condiţiile de viaţă. Unii sunt epuizaţi de un stres acut, alţii de plictiseală acută. Unii se pierd în activităţi frenetice, alţii în stagnare. Mulţi oameni tânjesc după libertatea şi degajarea pe care o promite prosperitatea, alţii se bucură deja de libertatea relativă care vine împreună cu prosperitatea şi descoperă că nici măcar aceasta nu este îndeajuns pentru a-şi înzestra viaţa cu un sens. Nimic nu poate substitui aflarea scopului adevărat.

a-zecea-iluzie-a-omenirii-ignoranta-exista-timetvro-dezvoltare-personala-personal-development

Dezvoltare personala – Personal development

Dar scopul adevărat şi primordial al vieţii nu poate fi găsit în plan exterior. El nu are legătură cu ceea ce faceţi, ci cu ceea ce sunteţi — adică starea conştiinţei voastre. De aceea, cel mai important lucru pe care trebuie să-l înţelegeţi este acesta: viaţa voastră are un scop interior şi unul exterior. Scopul interior priveşte Fiinţa şi este primordial. Scopul exterior priveşte acţiunea şi este secundar.

Interiorul şi exteriorul se împletesc în aşa măsură încât este aproape imposibil să vorbim despre unul fără să ne referim la celălalt. Scopul nostru interior este să vă treziţi. Pur şi simplu. Împărtăşiţi scopul acesta cu fiecare altă persoană de pe planetă — căci acesta este scopul umanităţii. Scopul nostru interior este o parte esenţială a scopului întregului — universul şi inteligenţa sa. Scopul nostru  exterior se poate schimba în timp, el variază în mare măsură de la o persoană la alta. Găsindu-vă scopul interior şi trăind în armonie cu el puneţi temelia împlinirii scopului nostru exterior. Aceasta este temelia adevăratului succes. Fără această armonizare mai puteţi avea anumite realizări doar prin efort, luptă, hotărâre şi prin trudă sau prin viclenie. Dar o astfel de strădanie este lipsită de orice bucurie şi sfârşeşte invariabil într-o formă de suferinţă.

ECKHART TOLLE – Dezvoltare Personala (Personal Development)

Mai puteti citi pe TimeTV.ro si:

Social

Arhiva stiri