Subaru EyeSight, printre cele mai apreciate sisteme de prevenire a accidentelor VIDEO

Subaru nu este o marca foarte cautata pe piata din Romania. Asta nu inseamna ca vehiculele casei japoneze sunt lipsite de calitati. Subaru inseamna mai mult decat tractiune integrala, victorii in raliuri si „rachetele” WRX si STI. Divizia auto a gigantului Fuji Heavy Industries produce o gama completa de automobile, promovand traditia si valorile japoneze, fiabilitatea si siguranta rutiera.

Subaru Legacy

Modelele Legacy si Outback au revenind recent in atentia presei, obtinand cel mai mare punctaj posibil in cadrul programului de teste organizat de institutul american IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). In completarea masuratorilor efectuate de laboratoarele acestui institut pentru a evalua nivelul de protectie al ocupantilor unui autovehicul in caz de accident, noul program de teste IIHS evalueaza si performantele sistemelor de prevenire a accidentelor. 74 de modele de pe piata americana au fost testate, dintre ele doar 2 au primit punctajul cel mai mare. Cele doua, ati ghicit, Subaru Legacy si Subaru Outback, echipate cu sitemul EyeSight.

Subaru-EyeSight-Camere-Video

Prezentat de Subaru in 2008, EyeSight este format dintr-un ansamblu de 2 camere video de inalta performanta, plasate in interiorul autoturismului, si un procesor 3D. Acest sistem este capabil sa detecteze masinile, bicicletele sau pietonii aflati in fata masinii. In cazul unui pericol iminent de accident, EyeSight avertizeaza conducatorul si poate interveni independent asupra accelerarii si franarii autovehiculului.

Social

Arhiva stiri