Echipa Bucurestiului, locul cinci in finala mondiala de baschet 3×3

Bucharest UPB locul cinci la finala mondiala de baschet 3x3 TimeTV 1

Foto: fiba.com

Echipa Bucharest UPB s-a clasat pe locul cinci la finala mondiala de baschet 3×3, care a avut loc in weekend la Istanbul, turneu ce a oferit premii in valoare de 30.000 USD. Echipa din Romania a fost singura din circuitul mondial care a revenit printre cele mai bune 12 echipe din lume in 2013, dupa participarea de anul trecut din finala FIBA 3×3 World Tour de la Miami, atunci cand a ocupat locul sase.

Bucharest UPB locul cinci la finala mondiala de baschet 3x3 TimeTV 2

Foto: fiba.com

Aventura celor patru jucatori care au reprezentat Bucurestiul si Romania in circuitul mondial de baschet 3×3, Catalin Vlaicu (jucator la CS Energia Rovinari Târgu-Jiu), Angel Santana (jucator la Stiinta Bucuresti), Catalin Bordei si Alin Spahiu, s-a oprit in sferturile de finala ale turneului de pe malul Bosforului.

Catalin Vlaicu Bucharest UPB locul cinci la finala mondiala de baschet 3x3 TimeTV 3

Foto: fiba.com

Dupa ce au incheiat faza grupelor pe primul loc, confirmandu-si statutul de cap de serie numarul unu, baietii nostri au avut un meci crancen in sferturile de finala in fata unei extrem de artagoase echipe din Kranj, Slovenia. Doua cosuri marcate de la mare distanta de ex-iugoslavi pe final au contat decisiv, acestia impunandu-se cu 16-11.

Traseul celor patru temerari care au reusit sa puna din nou Romania pe harta baschetului mondial a inceput in aceasta vara, la Sport Arena Streetball, singurul campionat de baschet 3×3 de la noi, acolo unde au fost campionii sezonului 2013. A urmat turneul Masters de la Praga, acolo unde dupa doua prime meciuri catastrofale, romanii si-au revenit spectaculos si s-au calificat in finala, obtinand biletele pentru Istanbul.

De remarcat ajutorul dat de catre Federatia Romana de Baschet si antrenorul echipei Energia Rovinari, Florin Nini, care au inteles importanta turneului final si au contribuit din plin la rezultatul de la Istanbul.

Catalin Vlaicu Bucharest UPB locul cinci la finala mondiala de baschet 3x3 TimeTV 4

Foto: fiba.com

Catalin Vlaicu (jucator la CS Energia Rovinari Târgu-Jiu) a ocupat locul al doilea in clasamentul marcatorilor de la Istanbul, cu o medie de 8,3 puncte pe meci, fiind depasit de sarbul Dusan Domovic Bulut (Team Novi Sad), care a inregistrat 8,5 puncte.

Angel Santana Bucharest UPB locul cinci la finala mondiala de baschet 3x3 TimeTV 5

Foto: fiba.com

Angel Santana (jucator la CS Stiinta Bucuresti), unul dintre cei mai populari jucatori din circuitul mondial, a fost al doilea marcator al tricolorilor si al patrulea al turneului, cu 6,5 puncte pe meci, fiind si finalist al concursului de trei puncte pe care il castigase acum un an, la finala FIBA 3×3 World Tour de la Miami.

Brezovica premiere Bucharest UPB locul cinci la finala mondiala de baschet 3x3 TimeTV

Foto: fiba.com

Finala FIBA 3×3 World Tour 2013 de la Istanbul a fost castigata de slovenii din Brezovica, care in finala au invins campionii mondiali din Serbia si si-au asigurat suprematia mondiala in 2013, alaturi de un cec de 20.000 USD.

Sursa: Sport Arena Streetball

Social

Arhiva stiri