Nume de cod: Peugeot 6008. Rivali declarati: Audi Q5 si BMW X3

Peugeot 6008 este pariul marcii franceze in tentativa sa de a accede in zona premium. Audi Q5 si BMW X3 sunt rivalii declarati ai ultimului concept Peugeot, care va fi dezvaluit la Salonul Auto de la Beijing, in aprilie 2014.

Foto: AutoExpress

Foto: AutoExpress

Dupa reactiile pozitive inregistrate de conceptul Citroen Wild Rubis, care prefateaza un viitor model DSX, Peugeot va folosi aceeasi platforma pentru SUV-ul 6008. Ne asteptam la o lungime de 4.7 metri si o latime de 1.95 metri. Asta inseamna ca nu va avea la baza platforma EMP2, prezenta sub caroseria ultimului Peugeot 308, ci va folosi elemente de la sedanul 508.

Directorul general al marcii franceze, Maxime Picat, a incercat sa lamureasca pentru AutoExpress unul dintre aspectele tehnice ale viitorului Peugeot 6008: „Singura intrebare este daca 6008 o sa fie un model 4×4. In Europa, 80% dintre SUV-uri sunt 4×2. Noi avem functionalitatea unui sistem 4×4 cu tehnologia HYbrid4.” Picat e explicat si importanta accederii in zona premium, unde marja de profit este mai mare: „Vom continua sa impingem Peugeot catre zona constructorilor premium, este o prioritate pentru noi in anii urmatori.

Cum China este aproape de a deveni cea mai mare piata de desfacere pentru Peugeot, versiunea de serie 6008 va fi lansata mai intai acolo. Debutul vanzarilor in Europa este prevazut pentru 2016.

Social

Arhiva stiri