Personal Development: Pierdeţi-vă pentru a vă regăsi

Spaţiul interior(constiinta) mai apare şi atunci când vă detaşaţi de nevoia de a vă pune în lumină identitatea formală. Această nevoie aparţine egoului, nu este o nevoie reală. Ori de câte ori renunţaţi la unul dintre aceste tipare de comportament, îşi face apariţia spaţiul interior. Deveniţi voi înşivă într-un mod mai autentic. Egoului îi va părea că vă pierdeţi, dar lucrurile stau exact invers. Isus a spus deja că trebuie să vă pierdeţi, dacă vreţi să vă găsiţi. Ori de câte ori renunţaţi la unul dintre aceste tipare, ceea ce reprezentaţi la nivel de formă se estompează, iar ceea ce sunteţi dincolo de formă se iveşte mai plenar.

dezvoltare-personala-personal-development-dependenta-timetvro-liniste

Personal Development – Dezvoltare Personala

Iată câteva dintre modalităţile prin care oamenii încearcă în mod inconştient să-şi evidenţieze identitatea formală. Dacă sunteţi suficient de atenţi, puteţi detecta în voi înşivă unele dintre aceste tipare inconştiente: cereţi recunoaştere pentru ceva ce aţi făcut şi vă înfuriaţi sau vă supăraţi dacă nu o primiţi; încercaţi să obţineţi atenţie din partea celorlalţi vorbind despre problemele voastre, despre bolile voastre sau făcând o scenă; vă exprimaţi părerea atunci când nimeni nu v-a cerut-o şi când aceasta nu schimbă cu nimic situaţia; sunteţi mai preocupaţi de modul în care vă vede cealaltă persoană decât sunteţi cu adevărat sau, cu alte cuvinte, îi folosiţi pe ceilalţi ca pe nişte reflexii ale egoului vostru sau ca pe mijloace de amplificare a egoului; încercaţi să-i impresionaţi pe ceilalţi cu averea, cunoştinţele, aspectul fizic, statutul, forţa fizică şi aşa mai departe; vă creaţi temporar un ego bombastic printr-o reacţie furioasă împotriva cuiva sau a ceva; luaţi lucrurile la modul personal, vă simţiţi ofensaţi; vă plângeţi inutil de ceilalţi, cu voce tare sau în gând, considerând că voi sunteţi cei care au dreptate; vreţi să fiţi văzuţi sau să păreţi importanţi.Odată ce aţi identificat vreunul dintre aceste tipare ca fiindu-vă propriu, vă sugerez să faceţi un experiment.

Aflaţi cum vă simţiţi şi ce se întâmplă atunci când renunţaţi la tiparul respectiv. Pur şi simplu renunţaţi brusc la el şi vedeţi ce se întâmplă. Estomparea a ceea ce reprezentaţi la nivel de formă constituie o altă modalitate de a genera conştiinţă. Descoperiţi puterea uriaşă care începe să curgă prin voi în lume atunci când încetaţi să vă mai scoateţi în evidenţă identitatea formală.

Liniştea

S-a spus că „Liniştea este limbajul pe care-l vorbeşte Dumnezeu, iar orice altceva este o traducere proastă.” Linişte este, într-adevăr, un alt cuvânt pentru spaţiu. Devenind conştienţi de linişte atunci când o întâlnim în vieţile noastre ne vom conecta la dimensiunea atemporală şi fără de formă din noi înşine, aceea care este dincolo de gândire, dincolo de ego. Poate fi liniştea din natură sau liniştea din camera voastră în primele ore ale dimineţii sau pauza de linişte dintre două sunete. Liniştea nu are formă — de aceea n-o putem conştientiza prin intermediul gândirii. Gândirea este formă. A fi conştienţi de linişte înseamnă a fi liniştiţi. A fi liniştiţi înseamnă a conştientiza fără interferenţa gândirii. Nu sunteţi niciodată mai profunzi, mai esenţial voi înşivă decât atunci când sunteţi liniştiţi. Când sunteţi liniştiţi, sunteţi ceea ce eraţi înainte de a lua în primire această formă fizică şi mentală numită persoană. Sunteţi şi ceea ce veţi fi atunci când forma se va dizolva. Când sunteţi liniştiţi, sunteţi ceea ce sunteţi dincolo de existenţa aceasta temporară: conştiinţă — necondiţionată, fără de formă, eternă.

ECKHART TOLLE – Dezvoltare Personala (Personal Development)

Social

Arhiva stiri