Phil Heath campionul Mr. Olympia 2013 intr-o forma incredibila!

Cei mai scluptati oameni ai planetei au iesit la defilare intr-un concurs care s-a tinut prima oara acum 47 de ani. Mr. Olympia 2013 a avut parte de un final previzibil. Phillip Heath a reusit sa castige pentru al treilea an la rand trofeul pentru cel mai musculos om din lume.

phillip-heath-a-castigat-al-treilea-an-la-rand-mr.olympia

Acesta i-a devansat pe Kai Greene si Dennis Wolf si se apropie de recordul de 8 titluri obtinute de Ronnie Coleman si Lee Haney.

La 44 de ani, Dexter Jackson a reusit o formidabila clasare pe locul 5, in timp ce Jay Cutler, fost Mister Olympia de 4 ori, a terminat doar pe 6.

mister-olympia-phillip-heath-a-castigat-al-treilea-an

Iata clasamentul final

1st – Phillip Heath
2n – Kai Greene
3rd – Dennis Wolf
4th – Shawn Rhoden
5th – Dexter Jackson
6th – Jay Cutler

Comparatie intre primii trei clasati, Kai, Heath si Wolf (de la stanga la dreapta)

clasament-mr-olympia

Sfarsit in lacrimi pentru Mister Olympia

Phillip Heath a izbucnit in lacrimi atunci cand a fost premiat. Acesta a tinut un discurs emotionant care a inghetat toata sala. Americanul i-a dedicat titlul sotiei sale, care trece printr-o lupta teribila cu cancerul de san.

Phil Heath a scris istorie dupa ce a castigat Mr. Olympia 2011. Campionul Jay Cutler a pierdut titlul mondial in fata unui fost jucator de baschet care a intrat pentru prima data intr-o sala de forta la 22 de ani. Phil un anonim a reusit performanta sa ajunga cel mai puternic om din lume in doar 6-7 ani!

Inainte de a se apuca de culturism, Phil a fost unul dintre cei mai buni jucatori de baschet in perioada liceului, castigand astfel o bursa la Universitatea din Denver pentru a juca baschet. Desi a jucat patru ani baschet la acest nivel, Heath nu a reusit sa inscrie decat 86 de puncte in aceasta perioada, nefiind unu jucator de baza ai echipei sale. Din fericire, a hotarat sa renunte la baschet in favoarea noii sale pasiuni, culturismul!

phil-heath-olympia-1

Cum ajungi Mr. Olympia ?

A ajunge Mr. Olympia reprezinta o performanta extraordinara. Sa ne gandim asa: competitia are o vechime de 46 de ani, timp in care doar 13 culturisti au reusit sa intre in posesia titlului Mr. Olympia. Asta in contextul in care la nivel mondial sunt milioane de practicanti ai acestui sport, dintre care cateva zeci de mii sunt profesionisti, iar anual in toate competiile de gen participa peste 1000 de sportivi, la cel mai inalt nivel. In aceste conditii, a fi al treisprezecelea om de pe pamant care tine in mana acest trofeu este o performanta de invidiat!

Social

Arhiva stiri