Mihai Bendeac, atac DUR la adresa lui Alexandru Arșinel

Declaraţiile acide la adresa actorului Alexandru Arşinel, după ce acesta a fost supus unui transplant de rinichi, nu au încetat nici după ce acesta a fost nevoit să se întoarcă în spitalul din Cluj, pentru că stresul din ultima perioadă îi pune sub ameninţare stare de sănătate. Cel mai dur atac la Alexandru Arşinel nu a venit de la reprezentantul ONG-ului care l-a ameninţat cu plângerea penală, ci din partea unui coleg de breaslă, Mihai Bendeac.

atac-mihai-bendeac-arsinel

„In atentia domnului Arsinel,

De peste 20 de ani, tinerii artisti din Romania au fost nevoiti sa suporte mentalitatea slinoasa a acelor romani care, manipulati, l-au luat pe ”nu o sa mai avem artisti precum X, Y, Z” in brate, negand incercarea de afirmare a oricarui tanar.

De peste 20 de ani, artistii ”batrani” au fost de doua feluri. Cei care au lucrat cu tinerii si i-au ajutat si cei al caror caracter meschin si scarbos i-a facut sa devina aspiratoare de bani.

De peste 20 de ani, artisti precum domnul Arsinel, se folosesc de notorietatea dobandita pe vremea cand programul Tv era de 2 ore si nu aparea oricine acolo, pentru a se catara cu voracitate pe imaginea de ”monument”, ”titan”, ”Monstru sacru”, cu nerusinare si lipsa de respect fata de public.

Atitudinea lor sfidatoare, de ”Dumnezei” ai scenei nu se pupa cu susele penibile la care iau parte.

De cate ori ii vad, am impresia ca pe sub costum poarta, in permanenta, o borseta. Poate-poate mai pica ceva. O reclama la Catena, un botez, o cumetrie, un piscot, niste pateuri…

Teatrul Tanase a fost ingropat de acesti susanisti estivalieri care strabat continentele de-a lungul si de-a latul aducand ”bucurie” romanilor de peste hotare.

Ne luati de prosti?! Pai romanii din America au mai vazut un spectacol in Vegas, un show pe Broadway… Au trait in acel Rai al spectacolelor ce-ti iau mintile. Cum altfel decat cu ingaduinta pot ei vedea prestatia Mariei Dragomiroiu, a lui Arsinel, Nae, Vasile si compania, care vin in carciumi, bodegi, spelunci, cu un microfon in fata si spun bancuri de pe vremea lui Pazvante chioru, cu gandul ca poate se lipesc si de o friptura dup-aia?

Asta e imaginea pe care arta romaneasca o promoveaza peste hotare?

Nu, domnule Arsinel! Dumneata nu meritai acest rinichi! Mai ales ca era un ”01”! Dumneata ai furat dreptul altcuiva la viata!

Nu-l meritai macar pentru ca, impreuna cu acolitii dumitale, ai capusat Teatrul Tanase care a ajuns, din punct de vedere artistic, o susa ordinara care sa va permita sa va umpleti de bani.

Va invit sa va luati rinichiul si sa va dati jos labele de pe Teatrul Tanase! Sunt atatia tineri care nu au unde sa joace si care inteleg ce inseamna un show de varietati in 2013!

Iertati-mi impertinenta, domnule Arsinel. Dar m-am saturat sa ma faceti cu ou si cu otet de cate ori vi se nazare in ultimii ani. Am rabdat zoaiele cu care m-ati umplut si reactia oamenilor care mai aveau putin si ma bateau cu biciul in piata publica fiindca imi permiteam sa-mi exprim parerea despre ”zeii” artei romanesti…

Eu muncesc, domnule Arsinel. Si cate 18 ore pe zi. Sunt dependent de medicamente ca sa pot rezista in asemenea stres. Pentru ca imi pasa.

Spuneau colegii dumneavastra mai varstnici ca sunteti un ”bun national”. Va invit, domnule Arsinel, sa demonstrati asta. Ca n-ati mai facut-o de vreo 30 de ani. Dar aveti pretentii.

M-am abtinut sa spun asta ca sa nu sune a infatuare dar gestul dumitale de mafiot si atitudinea superioara si scarboasa cu care m-ai gratulat de cate ori ai avut ocazia, ma determina sa o fac: exista MULTI actori tineri mai buni decat dumneata, exista zeci de mii de tineri care canta mai bine decat dumneata, exista mii de tineri care au idei mai originale si mai indraznete decat dumneata si, la dracu, tineri care ar face si reclame la Catena mai bune decat dumneata! Punem pariu?!

DOMNULE ARSINEL! TREBUIA SA TE FOLOSESTI DE NOTORIETATE, NU CA SA PUI BANI LA TESCHEREA SI SA ALERGI PRIN SUSE, CI CA SA-I DETERMINI PE OAMENI SA-SI SCHIMBE MENTALITATEA SI SA DEVINA DONATORI! SA SCHIMBI SISTEMUL!

Iar noi, tinerii, cei pe care-i injurati de cate ori aveti ocazia, nu suntem si nu vrem sa fim ”bunuri nationale”. Nu ne bagam in fata ca sa avem o sansa in plus in fata mortii. Nu ucidem sufletul unor copii care asteapta de ani de zile un rinichi sau o inima si care mor sub ochii parintilor. Avem decenta si inima.

As vrea sa inchei spunand ”cu respect”, dar mi l-am pierdut.

Il declar NUL.”, a scris Mihai Bendeac pe Facebook.

Mihai Bendeac   s-a nascut pe  16 februarie 1983, București, este un actor român de comedie, cântăreț, prezentator TV cunoscut pentru emisiunea „În puii mei” de pe Antena 1 și jurat în cadrul emisiunii concurs România Dansează.

Actorul debutează în anul 1998, în rolul lui Ahile din piesa Pălăria de Eugène Labiche, regia Horațiu Mălăele.

→Roluri în Teatrul de Comedie

 • Patrick Bennet în “Lady Di” de Tomislav Zajec, regia Andreea Vulpe
 • Orsino in “A douasprezecea noapte” de Shakespeare, regia Gelu Colceag
 • Vic Jonhson in “Bani din cer” de Ray Cooney, regia Horatiu Malaele
 • Locotenentul in “Palaria” de Labiche, regia Horatiu Malaele
 • Brindsley Miller in “Comedie neagra” de Peter Shaffer, regia Alex Mihail
 • Cetateanul liber in “Ubu inlantuit” de Alfred Jarry, regia Tompa Gabor
 • Proteus in “Doi tineri din Verona” de Shakespeare, regia Felix Alexa
 • ☺Regele Peter in “Leonce si Lena” de G. Buckner, regia Horatiu Malaele

→Roluri la Studioul Casandra

 • Ipingescu in “O noapte furtunoasa” de Caragiale, regia Gelu Colceag
 • Richard III in “Richard III” de Shakespeare, regia Titus Scurt
 • Catavencu in “O scrisoare pierduta” de Caragiale, regia Doru Ana

→Roluri la Teatrul Bulandra

 • Dandanache in “O scrisoare pierduta” de Caragiale, regia Doru Ana
 • Roluri la Teatrul Valah Giurgiu

Mitchell Lovell in “Crima la Howard Johnson” de Ron Clark si Sam Bobrik, regia Emanuel Parvu

Filmografie

Social

Arhiva stiri