România, cap de serie numărul 1 la mondialele de baschet 3×3 de la Jakarta

Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet le-au oferit șansa tricolorilor de a juca aproape de casă în turnee cotate pe plan internațional, asemenea celor futures și challenger din tenis, sprijinind astfel dezvoltarea tinerilor baschetbaliști români.

nationala Romania U18 Sport Arena Streetball baschet 3x3

Nationalele Romaniei, care vor participa la Campionatul Mondial de baschet 3×3 rezervat juniorilor U18, Jakarta 26-29 septembrie, au fost desemnate capi de serie numarul unu la masculin și numarul cinci la feminin.

Rezultatele obținute de tricolori în turneele de baschet 3×3 organizate de Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet pe parcursul acestui an, contabilizate în FIBA 3×3 World Ranking, au permis naționalelor noastre să beneficieze de acest statut la turneul din Indonezia.

Vlad Georgescu Sport Arena Streetball baschet 3x3

La masculin, cel mai bine clasat tânăr tricolor este Dimitris Rasty, care ocupă poziția a patra în lume la categoria sa de vârstă, în timp ce coechipierul său, Vlad Georgescu, este pe locul 42 în lume.

Dimitris Rasty Sport Arena Streetball baschet 3x3

Rasty, component al naționalei noastre și la ediția din 2012, de la Madrid, acolo unde România a încheiat pe locul șase, este campion la Sport Arena Streetball în 2013, după ce s-a impus la turneul Master alături de echipa sa, Țiganii din Paris. Vlad Georgescu este cel mai bine clasat jucător în ierarhia Sport Arena Streetball din 2013.

Alături de cei doi, din naționala României mai fac parte Marius Ciotlaus și Ștefan Neagoe, coechipieri în acest sezon la echipa Chill, care a obținut un loc doi și un loc trei la Sport Arena Streetball.

La feminin, echipa este alcătuită din Alexandra Chițanu, câștigătoare a turneului 3×3 EuroTour Sport Arena Streetball, Irina Gavrilă și Izabella Lovasz, coechipiere în echipa Queens, care s-a impus în primul turneu al acestui sezon, și Kelemen Kincso, care a ocupat locul al treilea în turneul de debut din 2013.

Sursa: Sport Arena Streetball

Social

Arhiva stiri