Fotografii tulburatoare cu copii muncind, in America anilor 1900

Sursa foto: The U.S. Library of Congress

Sursa foto: The U.S. Library of Congress

In America anilor 1900, copiii munceau. In mine sau in fabrici, ca agricultori sau ce vanzatori de ziare, prichindei de 12, 8 sau chiar 3 ani erau folositi pentru a suplimenta veniturile familiei. Cu toate ca folosirea fortei de munca infantila fusese oficial interzisa in jurul anului 1830, foarte multe comunitati se foloseau inca de copii pentru diferite munci.

Oricat de inumane ni s-ar parea acum aceste practici, in acea perioada era normal ca intreaga familie, inclusiv cei mici, sa lucreze pentru diferite companii in schimbul unui adapost sau al banilor.

Copii America 1900 - timetv4

Legea care interzicea folosirea copiilor ca forta de munca nu era insa foarte bine formulata sau foarte stricta. De fapt, in unele cazuri, interdictia nu se aplica in cazul familiilor imigrante, ceea ce insemna ca, intr-o saptamana, copiii puteau lucra de la 68 la 72 de ore.

In 1908, Comitetul National pentru problema Muncii Copiilor il angajeaza fotograful si sociologul Lewis Hine pentru a documenta exploatarea minorilor in campul muncii. Comitetul ducea in acea perioada o campanie impotriva folosirii copiilor ca forta de munca si spera ca materialul adunat de Hine sa ajute la formularea unor legi mai stricte.

Copii America 1900 - timetv2

Intre 1908 si 1912, Hine a traversat America fotografiind copii, unii de 12 ani, unii de 8, altii chiar de 3 ani lucrand, in conditii periculoase, in fabricile de textile, pe terenurile agricole sau in mine.

Fotografiile cutremuratoare pe care Hine le surprinde isi ating scopul. In 1938, Congresul a adoptat Legea pentru Standardele Corecte de munca prin care saptamana de munca era limitata la 40 de ori, iar folosirea copiilor sub 16 ani era interzisa. Angajarea adolescentilor de pana la 18 ani pentru efectuarea de munci in conditii periculoase era, de asemenea, interzisa.

sursa:yuppy.ro

 

 

Social

Arhiva stiri