De aici i s-a tras moartea lui IISUS HRISTOS

Aceştia au descoperit biblicul oraş Dalmanutha, despre care nu se ştia nimic şi locul în care ar fi avut loc scena biblică, în care Iisus Hristos i-a hrănit pe oameni cu peşte şi pâine.

iisus-hristos-batut-si-rastignit-pe-cruce

Astfel, în urma primelor analize, cea mai importantă descoperire, după locul în care Iisus Hristos a făcut minunea de la Marea Tiberiadei, unde a potolit foamea a 5.000 de oameni, este o casă.

Aceasta se pare că ar fi aparţinut unuia dintre preoţii importanţi ai vremii, Caiaphas sau Annascare ar fi fost de vină pentru capturarea şi răstignirea lui Iisus.

„Aceştia erau oameni importanţi ai vremii, nobili, duceau vieţi de lux, dar nu am analizat până acum, felul în care trăiau. Descoperirea e foarte importantă şi va astupa un gol din istorie”, a declarat dr. Tabor, unul dintre organizatorii expediţiei arheologice.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Răstignirea lui Iisus Hristos este un eveniment care a avut în secolul I, interpretat de creștini drept crucificarea lui Mesia, în persoana lui Isus din Nazaret. Arestarea, procesul și condamnarea sa de către pretorul roman Pilat din Pont sunt descrise de cele patru evanghelii.

După ce a fost condamnat la moarte, Isus din Nazaret și-a purtat crucea până pe Dealul Golgota, împreună cu alți 2 condamnați ce își duceau crucile lor. Datorită epuizării, pierderii de sânge în urma flagerării, căldurii l-ar fi omorât, pe Iisus, pe drum. De aceea soldații romani l-ar fi luat pe Simon din Cirene să-i ducă crucea. Tradițiile creștine spun că pe drum, sfânta Veronica ar fi venit la el și ar fi șters sudoarea și sângele provocat de cununa de spini cu vălul ei.

După ce au ajuns pe Dealul Golgota, unde a fost îngropat Adam, primul om conform Bibliei, acolo l-au pironit la mâini și la picioare, fiind răstignit pe o cruce (pe care era scris I.N.R.I.=Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum ceea ce se traduce prin Iisus Nazanireanul Regele Iudeilor) și fiind înălțată în fața tuturor oamenilor, alături de cei 2 condamnați. Evreii și soldații romani Îl batjocoreau. El îl iartă pe un condamnat și îi promite un paradis după moarte. Alături de El, stătea Maria, mama lui, Maria Magdalena și Ioan (ucenicul său), de 17 ani și iubit de Iisus. În timp ce mama sa, Maria, plângea, Iisus i-l arată pe Ioan ca noul ei fiu, iar lui Ioan pe noua lui mamă și dându-i sarcina sa aibă grijă de ea. Ioan a dus-o acasă pe Maria ca să nu sufere mai mult. La 3 după-amiază, Iisus striga cu glas tare Tatălui Său, că și-a îndeplinit sarcina pe Pământ și ca Duhul să plece din corp („Eli,Eli lama sabactani?”=Dumnezeul meu pentru ce m-ai părăsit?). Acesta moare în cele din urmă.

Conform Bibliei, pământul s-a fi cutremurat, soarele s-a întunecat, multe suflete au plecat la cer, iar catapeteasma din templu s-a rupt. Ceilalți 2 condamnați sfârșesc și ei, când potrivit Sabatului evreiesc, corpurile trebuiau date jos, astfel soldații romani le sparg fluierele picioarelor, numai lui Iisus nu. Soldatul Longinus descoperise că acesta era mort si îi înfipse în coastă cu o lance, iar în urmă se scursese sânge și apă. Era semnul că Iisus murise.

Social

Arhiva stiri