Noul Cod Rutier! „10 ani fără permis pentru…”

Noul Cod Rutier – Noile propuneri pentru codul rutier bagă spaima în şoferi. 23 de parlamentari propun sancţiuni drastice pentru cei care consumă alcool sau droguri înainte să urce la volan.

Permis de conducere - Noul Cod Rutier

Permis de conducere

Şoferii prinşi pe picior greşit ar putea rămâne chiar şi 10 ani fără permis, dacă aceste propuneri vor fi adoptate.

10 ANI FĂRĂ PERMIS PENTRU ALCOOLEMIE PENALĂ – Noul Cod Rutier

Parlamentarii cu pricina vor dublarea şi chiar triplarea pedepselor cu închisoarea pentru alcoolemie penală sau consum de stupefiante, suspendarea pemisului pe o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani şi majorarea sancţiunilor în cazul recidiviştilor.

UN PROIECT DE GROAZĂ PENTRU TOȚI ȘOFERII

Parlamentarii s-au inspirat din exemplele altor state care au reuşit să reducă cu 50% numărul accidentelor rutiere produse pe fondul alcoolului.

Măsurile adoptate au fost pedepsele de 4 ani de închisoare cu executare şi amenzile de mii de euro.

La noi, legislaţia este mult prea blândă cu astfel de şoferi. Aşa se explică cum un tânăr care s-a urcat băut la volan, a fugit de poliţie, a accidentat mortal două persoane şi a încercat să-i mituiască pe anchetatori le râde în nas rudelor victimelor.

Andrei Andronie a produs un accident mortal în 2011, pentru care a stat, deocamdată, doar o lună după gratii. În cazul său, doi ani a durat până să ajungă să fie judecat, iar procesul este abia la început.

SANCŢIUNI DURE PENTRU ŞOFERII BEŢI SAU DROGAŢI – Noul Cod Rutier

  • triplarea pedepselor cu închisoare
  • suspendarea permisului până la 10 ani
  • majorarea pedepselor în cazul recidivei

sursă: proiect

Social

Arhiva stiri