Frankfurt: Jaguar XJ facelift, atac la Mercedes Clasa S

Jaguar XJ facelift a fost una dintre vedetele standului constructorului britanic de la Salonul Auto de la Frankfurt. Berlina super dotata la interior si sub capota ameninta suprematia Clasei S de la Mercedes pe acest segment.

jaguar xj-timetv

Foto: Caradisiac

Prezentarea conceptului C-X17 la standul Jaguar de la Frankfurt nu a pus in umbra si lansarea faceliftului navei amiral a firmei britanice. Langa mult asteptatul C-X17, intr-un rosu aprins, a stralucit Jaguar XJ restilizat. La exterior, nici o evolutie vizibila. In acest caz restilarea s-a facut la interior si in ceea ce priveste echipamentele. Scaunele au fost schimbate si au un aspect de fotolii de avion de la clasa bussines. Pasagerii din spate beneficiaze de ecrane tactile HD de 10,2 inci si un sistem audio Meridian  cu o putere de 1 300 W si cu 26 difuzoare, ca optiune.

jaguar xj-timetv

Foto: Caradisiac

Cat despre motorizare, raman in program propulsoarele 3.0 V6, pe benzina si diesel, si V8 supraalimentat de 510 CP, cuplate la o cutie automata cu 8 rapoarte ZF. In poze este prezentata versiunea R a gamei, dotata cu motorul V8 de 550 CP, colorata in rosu aprins. Autoturismul beneficiaza de reglaje specifice la nivel de sasiu si de un comportament optimizat fata de modelul precedent. Masina atinge 0-100 km/h in 4,6 secunde.

Asadar putem spune ca adevaratul rival al noii Clase S de la Mercedes nu este Seria 7 de la BMW si nici Audi A8, ci mai degraba Jaguar XJ.

Citeşte pe Time TV şi:

Lana del Rey. Jaguar F-Type. Burning Desire

Maşini de colecţie: test-drive Chevrolet Corvette Sting Ray Convertible din 1964

Social

Arhiva stiri