Cum a ajuns Ghiță Ciobanul să aibă o pagină de FB cu 199.000 de LIKE-uri?

Ghiță Ciobanul, un oier din Sibiu care face reclamă la Vodafone.

Personaj fictiv sau un cioban autentic care navighează pe internet de la stâna sa din creierii munților Sibiului?

Amândouă variantele sau niciuna?

Reclama al cărui protagonist este Ghiță Ciobanul, din Jina, județul Sibiu, a atras atenția tuturor, mai ales că mai rar personaje din agricultură intră în radarul publicitarilor.

Ghiță Ciobanul3

Ghiță Ciobanul

Dacă ar fi să luăm de bune declarațiile reprezentanților companiei de telefonie Vodafone, Ghiță Ciobanul există.

Îl cheamă Gheorghe Dănulețiu și are 28 de ani. De 14 ani se ocupă de oierit și a reușit să sporească afacerea familiei muncind din greu la stână.

Când am conceput această campanie, am dorit să le arătăm oamenilor poveștile adevărate ale românilor curajoși, dornici să învețe și să fie în pas cu timpurile. Vedem în jur mii de români care, asemenea personajului campaniei noastre, încearcă lucruri noi și progresează în fiecare zi. Comunicațiile mobile sunt un adevărat catalizator care ne poate ajuta să evoluăm, ca indivizi și comunitate”, a declarat pentru IQads.ro Laura Barbu Director, Brand și Marketing Communications la compania de telefonie mobilă Vodafone.

Ghiță Ciobanul2

Ghiță Ciobanul, la 140 de mii de LIKE-uri

Ghiță Ciobanul, un oier de 199.000 de LIKE-uri pe Facebook

Gurile rele spun că o fi „Ghiță Ciobanul” real cu buletinul și cu chipul în reclamă, dar contul lui de Facebook, cel pe care se presupune că îl întreține cu tehnologia companiei, este unul de care se ocupă publicitarii sau reprezentanții companiei.

Astfel, contul figurează ca lansat pe 11 februarie, când este postată și o fotografie cu Ghiță și o mioară.

Doar că această dată poate fi setată ușor, după dorința administratorului de cont. La fel se poate să se fi întâmplat și cu restul pozelor postate în lunile următoare.

Abia de când s-a lansat reclama, Ghiță Ciobanul a început să devină vorbăreț, postările lui fiind zilnice (la postări nu se poate edita data apariției) și, după cum comentează admiratorii săi, suspect de corect scrise și prea inspirate pentru cineva care și-a petrecut ultimii 14 ani la stână.

Ghiță Ciobanul

Ghiță Ciobanul

Mai mult, cea mai frecventă întrebare pe care o pun prietenii virtuali ai lui Ghiță Ciobanul este unde își încarcă el cu curent electric telefonul și tableta.

Răspunsul a venit tot pe Facebook: de la o baterie de mașină!

În prezent, pagina de Facebook ”Ghiță Ciobanul” a depășit 199.000 de like-uri, semn că un reprezentant al agriculturii românești a reușit să stârnească rapid un uriaș val de simpatie și să readucă în prim-plan serviciile unei companii de telefonie mobilă, aceasta fiind Vodafone.

Social

Arhiva stiri