Frankfurt: Conceptul Peugeot 308 R sau GTI in varianta franceza

Conceptul Peugeot 308 R este versiunea sport, ceva mai colorata si cu un aspect mai agresiv, a compactei 308. Ambele au tronat impunator in lumina reflectoarelor de la Salonul de la Frankfurt.

peugeot-timetv

Chiar daca nu e decat un concept, Peugeot 308 R pare a fi pregatita sa intre pe piata destul de curand. Pentru a va convinge, e suficient sa va spunem ce motorizare are: 1.6 THP de 270 CP si 330 Nm, disponibili intre 1900 si 5500 turatii pe minut. Valori destul de generoase, nu-i asa? Pentru a le suporta corespunzator, Peugeot a instalat un diferential cu alunecare limitata de tip Torsen. Caroseria este bine evidentiata gratie si vopselei bicolore (rosu si negru), dispusa oblic, fapt ce aminteste de conceptul Onyx.

peugeot-timetv
Echipat cu jante de 19 inci, acest 308 R beneficiaza de asemenea de numeroase elemente de caroserie din fibra de carbon, cum ar fi capota, aripile sau portierele. Cu o latime marita cu 30 mm si mai scunda cu 26 mm, Peugeot 308 R pare gata sa devoreze strada. Chiar daca oficial nu s-a confirmat ca se va scoate o versiune de serie sportiva pentru 308, nu putem decat sa ne incurcisam degetele pana ce acest concept va fi transformat in realitate.

Sursa foto: Caradisiac

Citeşte pe Time TV şi:

Frankfurt: Peugeot 308 paseste hotarat pe piata compactelor

Peugeot dezvaluie in sfarsit sportiva RCZ-R la Frankfurt

Social

Arhiva stiri