10 hoteluri mai putin obisnuite – partea I

Hoteluri: cladiri destinate cazarii persoanelor pe perioade de timp limitate. Exista calatori care cred ca locul incare te opresti sa te odihnesti este doar atat, un loc in care sa pui capul pe-o perna si sa-ti schimbi hainele. Exista totusi calatorii unde principala atractie e locul unde poposesti. Pentru turistul aventuros si amator de lucruri noi, o camera de hotel cu un pat dublu si un televizor e de-a dreptul plictisitoare. Pentru el si nu numai, urmatoarea lista de hoteluri inedite e perfecta.

1. Hotelul Jested, Republica Ceha

hoteluri-timetv

Arhitectul ceh Karel Hubacek este responsabil pentru acest hotel retro-futuristic in forma de turn, ce se ridica la peste 91 de m, deasupra muntelui Jested. Turnul a fost proiectat in asa fel incat sa para o extensie naturala a muntelui pe care troneaza si nu serveste doar de decor. Este si un releu dezvoltat pentru a face fata climatului extrem. Construit intre 1966 si 1973, Turnul Jested a primit Premiul Perret, un omagiu oferit de Uniunea Internationala a Arhitectilor. Hotelul si restaurantul sunt la baza turnului si au ca stil motivul ”space age”, cu saune in forma de oua care atarna de tavan, lumini aurii si un aspect per total futurist.

hoteluri-timetv

2. Giraffe Manor, Kenya

hoteluri-timetv

Giraffe  Manor a fost construit in 1932 de Sir David Duncan si este inconjurat de 57 de hectare din propriul parc natural. In 1974 a fost cumparat de doi zootehnisti care au crescut doi pui de girafe dintr-o specie aflata pe cale de disparitie. Au trait si astazi numarul lor s-a inmultit. Turisti din toata lumea includ in lista lor de safari si acest hotel mic si cochet, cu o bucatarie excelenta.

hoteluri-timetv

3. Marques de Riscal, Spania

hoteluri-timetv

Cuibarit in renumitele vinoteci Vinos de los Herederos de Riscal, in satul medieval Elciego din nordul Spaniei, acest hotel cu o serie de curbe spectaculoase, acoperis din titan si pereti asimetrici ofera un contrast elegant in zona dominata de beciuri vechi proiectate in 1858.
Hotelul are 43 de camere luxoase, fiecare unica din punct de vedere simetric, cu ferestre in zig zag si bai din marmura.

hoteluri-timetv

4. Hotelul Inntel, Olanda

hoteluri-timetv

Noul hotel Inntel din Zaandam este fara nici o indoiala principala atractie din orasel. Verdele specific caselor din lemn din regiunea Zaan a fost sursa de inspiratie a designerului Wilfried van Winden, pentru construirea hotelului. Structura imita un conglomerat de case traditionale cladite una peste alta. Hotelul are 11e etaje, 160 de camere, un restaurant-bar, o piscina si un centru SPA cu bai finlandeze si turcesti.

hoteluri-timetv

5. Hotelul Sun Cruise, Koreea de Sud

hoteluri-timetv

Postat sus pe stancile coastei Jeongdongjin, un oras turistic din Koreea de Sud, cunoscut pentru unul dinre cele mai frumoase apusuri, acest vas de croaziera pare adus in mod misterios de curenti. Sun Cruise Resort & Yacht este primul hotel tematic-vas de croaziera pe uscat. Constructia are 165 m lungime, 45 m inaltime si cantareste 30 000 de tone.
Hotelul are 211 camere, un restaurant cu specific occidental si unul cu specific koreean. Scopul construirii lui a fost oferirea unei experiente cat mai apropiate de cea de pe  o croaziera, dar pe uscat.

hoteluri-timetv

Citeste pe TimeTV si:

Zece locuri extreme de pe Terra – partea aII-a

Zece locuri extreme de pe Terra – partea I

Top sapte megastructuri din lume – FOTO

Sase plaje de pe glob mai putin obisnuite – FOTO

Cele mai inclinate sapte turnuri din lume – FOTO

Social

Arhiva stiri