Frankfurt 2013: Prezentare Volkswagen Golf Sportsvan

Golf Sportsvan a venit la Frankfurt cu un nume nou si s-a mai ”ingrasat” un pic, de dragul unui spatiu mai mare pentru clientii sai. Adio denumirea Golf Plus, adio silueta de Golf indopat cu junk-food, bine ati venit silueta moderna, sportiva, si spatiu interior arhisuficient.

golf sportsvan-timetv

Pentru Volkswagen, Frankfurt 2013 este salonul Golfului. Dupa R si versiunea electrica, pe podium troneaza si cea mai familiala declinare a gamei: Golf Sportsvan.

Asadar, de-acum i se va spune Sportsvan. Ampatamentul a fost alungit cu 5 cm (2,68 m) fata de Golf Plus, iar lungimea masinii e de 4,34 metri (+ 9 cm). Chiar daca se situeaza ca proportii intre hatchback si break, se doreste a fi o alternativa la Touran, adevaratul monospatiu al marcii pe segmentul compactelor.

golf sportsvan-timetv
In interior pasagerii au mai mult spatiu gratie alungirii ampatamentului, iar soferul nu se va simti ca intr-un Golf ”normal” pentru ca are un bord diferit. Volkswagen Golf Sportsvan va fi comercializat in primavara anului viitor cu 6 motoare diferite, cu puteri de la 85 la 150 CP pentru benzina si 110 – 150 CP pentru diesel. Toate propulsoarele sunt echipate cu sistemul start&stop, care reduce consumul cu 19%.

Pretul porneste de la 19 690 euro pentru 1,2 l TSi 105 CP, cu 900 de euro mai scump decat Golf-ul normal, in 5 usi. Iar obiectivul  declarat de Volkswagen e cucerirea a 5-6 % din piata acestui segment.

Sursa foto: Caradisiac

Citeşte pe Time TV şi:

Viitorul Volkswagen Golf R – imagini oficiale!

Fascinant: conceptul de tot-teren 2035 Zaire

Maşini de colecţie: test-drive Chevrolet Corvette Sting Ray Convertible din 1964

Social

Arhiva stiri