Zece locuri extreme de pe Terra – partea aII-a

Continuam lista cu locuri extreme din lume. Cel mai inalt, cel mai nordic, cel mai cald sau cel mai adanc punct din lume dezvaluie locuri unice, de o frumusete inedita si aminteste mereu ca oricat de drastica, dura sau nemiloasa ar fi mama natura, frumusetea ramane calitatea ei principala.

6. Asezarea oficiala la cea mai mare inaltime

locuri extreme-timetv

La Rinconada este un oras in Anzii Peruvieni aflata chiar langa o mina de aur. Se estimeaza ca aceasta este cea mai sus pozitionata asezare umana – 5100 m deasupra nivelului marii. Neoficial, cea mai inalta asezare se afla in India si este satul Kungi – 5219 m.

7. Locul cel mai maturat de vant

locuri extreme-timetv

Golful Commonwealth este oficial listat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai maturat de vanturi si ca totul sa fie si mai rau, se afla in Antarctica. Uitati de ocazionalele rafale, aici vanturile sunt extrem de puternice si sufla cu 240 km/h sau chiar mai mult.

8. Cel mai plat loc de pe Pamant

locuri extreme-timetv

Salar de Uyuni din Bolivia a fost format de mai multe lacuri preistorice care s-au unit si s-au uscat, lasand in urma doar un strat plat de sare de cativa metri grosime, pe o suprafata de 10 582 km patrati. Anumite elemente rare se concentreaza in mediul salin din care e format Salar, mai ales Litiu- pana la 70% din rezervele de litiu se gasesc aici.
De obicei uscat si fara viata, Salar de Uyuni invie in fiecare Noiembrie dupa ce cateva ploi atrag carduri intregi de pasari flamingo care se hranesc cu algele rosii. Dupa ploi acest loc atat de plat devine o oglinda imensa in care satelitii de pe orbinta isi calibreaza distantele.

locuri extreme-timetv

9. Lacul navigabil de la cea mai mare altitudinle

locuri extreme-timetv

Lacul Titicaca se afla la granita dintre Peru si Bolivia si se afla la 3811 m deasupra marii, fapt ce-l face cel mai sus pozitionat lac navigabil. Totodata este cel mai mare lac din America de Sud. Titicaca este cunoscut pentru populatia care locuieste pe Uros, un grup de 44 de insule artificiale facute din paie plutitoare. Aceste insule au devenit o adevarata atractie turistica in ultimul timp, in Peru.

10. Cel mai fierbinte loc cu viata

locuri extreme-timetv

La 3 km sub suprafata, in Atlanticul ecuatorial, s-au gasit crustacee care traiesc in spatii termale extrem de fierbinti incat s-ar topi si plumbul. Cercetatorii incearca sa descopere cum de reusesc sa supravietuiasca intr-un mediu unde temperatura e aproape de inghet, iar emanatiile puternice si extrem de fierbinti din interiorul pamantului, de peste 80 de grade nu le gateste.

Citeste pe TimeTV si:

Zece locuri extreme de pe Terra – partea I

Top sapte megastructuri din lume – FOTO

Sase plaje de pe glob mai putin obisnuite – FOTO

Cele mai inclinate sapte turnuri din lume – FOTO

Opt aspecte inedite despre Antarctica – FOTO

Social

Arhiva stiri