Festival dichisit de arte cu inspiraţie folclorică

Festival-dichisit-de-arte-cu-inspiratie-folclorica

Festival dichisit de arte cu inspiraţie folclorică va începe în straie de sărbătoare vineri, 20 septembrie, la ora 20:00, la Palatul Știrbei cu vernisajul expoziției „Palatul Știrbei” – curator Cristian Vasile (IGU) – unde Sorin Onișor, Bogdan Comanescu,  Dragoş Mălăescu,  Dan Dinu,  Cătălin Georgescu, Cătălin Oprițescu, Mihai Ștețcu,  Luiza Boldeanu, Daniel Vrăbioiu,   Ioan Bălăşanu,  George Popescu şi  Andreea Săsăran și-au unit forțele artistice și au surprins nativul într-o colecție românească de pus în ramă.
Designerii Caiverzipepereți, Una ca Luna, Iutta, Woodbenice, Woodyo, Ziurel, Dizainăr, Mihaela Ivana, Ciprian Vrabie, Culture-Soup, Lanaa, Getic ne vor arăta câte un preview din colecţia lor pentru Imbold Nativ.
David Sandu va ţine un workshop de bijuterie contemporană cu motive tradiționale românești la ora 20:30, iar Fundaţia Dala ne arată un moment din Historia X printr-o instalaţie audio-video.  Prima zi de festival vom degusta vin de sărbătoare de la Vincon, şi  vom dănţui şi vom cânta alături de Maria Răducanu care ne dă o lecţie de muzică fină românească.

Festival dichisit de arte cu inspiraţie folclorică ajunge sâmbătă, 21 septembrie, la ora 14:00, pe tărâmul Acuarela, acolo unde va curge must şi vin de toate soiurile pentru mesenii cu dare de mână și cu poftă pentru licori alese.  În satul Imbold de la Acuarela, designerii vin cu colecţii de seamă începând cu ora 14:00, iar gastronomia românească îşi spune cuvântul la ceaun în curte. Aşa că, ne ghiftuim sănătos la un workshop de gastronomie românească și petrecem împreună spre seară cu un mix folcloric contemporan de la Karpov not Kasparov şi mergem într-o călătorie în folclorul românesc de la secolul al XVIII-lea până în prezent Corul Sound (dirijor Voicu Popescu).
Aici, ilustrația e la mare căutare într-o expoziție „Căpița Collective”și pune la bătaie folclor remixat de tinerii artiști contemporani: Aitch,  Andrei Argaetic,  Andra Badea, Buzu Ana Andronic,  Cătălin Lartist,  Claudiu Ciobanu,  Cosmin Sandu, Cutărică, George Roşu,  Ioana Şopov,  Kitră,  Loreta Isac,  Matei Branea,  Melania Bărbulescu,  Paula Rusu,Pisica Pătrată,  Saddo, Simona Simpson,  Victor Fota.

Și cum basmele se termină cu bine în a treia zi, duminică, 22 septembrie, începem la ora 14:00 cu mare adunare în satul Imbold din GrădinAcuarela. În sat se va dănțui cu fericire la Sărbătoarea Mustului, acompaniați de muzicanți de seamă si bucate alese. Mergem cu adunarea fotografică acolo, strângem negustori de seamă din lumea design-ului românesc, iar meșterii olari și tâmplari vin să ne învețe taine meșteșugărești.
Festival dichisit de arte cu inspiraţie folclorică se încheie în Club Colectiv duminică, de la ora  22:00, cu un concert-dezbatere despre folclor cu un preview la noul album Subcarpați. Iar Matze, Danaga, Argatu’ și K-lu vor da ce au mai românesc pe scenă unde Bean este maestru de ceremonii.

 

Citește pe Time TV și:

 VIDEO: Omul ăsta pare a avea oasele gelatinoase, dar dansează incredibil

Incepe nebunia la Frankfurt. Prima prezentare: SUV-ul britanic Jaguar C-X17

VIDEO: Kevin Henshaw și wakeboard pe lac. O producție incredibilă

VIDEO: Coș de la aproape 100 m înălțime – record mondial

VIDEO: Surf, wakeboard, snowboard, cățărări și distracție. Planul unei excursii prin toată America

 

Social

Arhiva stiri