BMW a prezentat la Frankfurt conceptul X5 eDrive

BMW vrea sa devina „verde” in cursa deja acerba a masinilor eco-friendly si a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt noul concept BMW X5 eDrive.

BMW nu se multumeste ca uriasul X5 sa fie doar mai corect din punct de vedere ecologic prin propunerea scaderii emisiilor de CO2 la 49 g/km cu motorul de pe X5 25d, care furnizeaza 218 CP. Merge mai departe si prezinta oficial, la Salonul de la Frankfurt, conceptul X5 eDrive.

x5 eDrive
Pentru asta, BMW a folosit drept baza unul dintre motoarele sale cu 4 cilindri Twinpower, asistat de un motor electric de 95 CP, ce permite parcurgerea a 30 de km fara a consuma nici o picatura de carburant. In mod ciudat, conceptul eDrive pastreaza intre timp o transmisie integrala, fiecare din cele doua punti motoare putand primi puterea transmisa fie de motorul termic, fie de motorul electric, fie o combinatie intre cele doua. Consumul anuntat este de 3,8 l/00 km si emisiile de CO2 de 90 g/km.

Dupa ce a lasat impresia ca vine din urma cu greu in ceea ce priveste autoturismele hibride, cei de la BMW par decisi sa puna accent pe acest aspect si sa multiplice nu numai conceptele de acest tip, ceea ce e bine, ci si comercializarea gamei i si a modelelor ActiveHybrid din seriile 3, 5 si 7, ceea ce e si mai bine.

Sursa foto: Caradisiac

Citeşte pe Time TV şi:

Hibridul sport BMW i8 prezentat oficial la Salonul de la Frankfurt VIDEO

Social

Arhiva stiri