Zece locuri extreme de pe Terra – partea I

Exista multe locuri extreme pe Pamant. Fie ca e vorba de desert, mlastini, sare, gheata, presiune sau salbaticie Planeta noastra este incredibila, oricum. Am alcatuit o lista pe care o vom prezenta in doua parti, cu locuri extreme de pe Glob.

1. Cel mai inalt punct accesibil cu un vehicul

locuri extreme timetv

In Tibet, exista un drum  la o inaltime de peste 6100 m care duce prin locuri de o frumusete  rapitoare si o trecatoare montana periculoasa. Se zice ca Marsimik La este drumul situat la cea mai mare inaltime. Se crede totusi ca exista drumuri situate si mai sus, dar care inca nu sunt descoperite.

2. Cea mai nordica padure

locuri extreme timetv

Taigaua Lukunsky este cea mai nordica intindere de paduri. Ars-Mas, partea de vest a paudrii Lukunsky este cea mai nordica si izolata insula. Exista 268 de specii de plante, aici, 78 de specii de pasari si 16 specii de mamifere. Speciile de brazi care se dezvolta aici, cresc pana la 5-7 m inaltime.

3. Cel mai gros strat de gheata de pe Pamant

locuri extreme timetv

Falia de gheata subglaciala Bentley din Antarctica este formata din gheata foarte groasa, aflata la o adancime de 2 555m. Bucata imensa de gheata este cat Mexic de mare.

4. Cea mai mare panta verticala

locuri extreme-timetv

Muntele Thor din Nunavut, Canada are o panta verticala de 1250 m. Acesta este cel mai faimos varf din Canda si este format din granit. Este preferat printre cautatorii de senzatii tari si alpinisti. Aici, au fost organizate mai multe expeditii de rapel in ultimii ani, cu o fatalitate in 2006.

5. Cel mai inaccesibil loc din ocean

locuri extreme-timetv

Cel mai inaccesibil loc din lume, se afla in Pacificul de sud, la o distanta de 2688 km de cele mai apropiate insule. Termenul inaccesibil se refera la greutatea cu care se ajunge in aceasta zona atat de izolata si se refera la un punct geografic si nu la un fenomen natural.

Citeste pe TimeTV si:

Top sapte megastructuri din lume – FOTO

Sase plaje de pe glob mai putin obisnuite – FOTO

Cele mai inclinate sapte turnuri din lume – FOTO

Opt aspecte inedite despre Antarctica – FOTO

Aluviuni marine, dungi de pamant intre mari – partea aII-a – FOTO

Social

Arhiva stiri