Hibridul sport BMW i8 prezentat oficial la Salonul de la Frankfurt

BMW i8 a fost prezentat oficial in forma sa finala la Salonul Auto de la Frankfurt. Prin acest model, BMW vrea sa reinventeze masina sport.

bmw i8-timetv

Hibridul sport prezentat este fratele noului BMW i3, model complet electric. Lung de 4,7 m, i8 are acelasi design futurist, cu o caroserie din material plastic ranforsat  cu fibra de carbon ce se odihneste pe un sasiu din aluminiu, dar echipat cu doua motoare: unul pe benzina si unul electric. Exteriorul este unul frumos, voluptos si dinamic. Atat partea frontala cat si cea din spate sunt joase, arcuind armonios masina. Farurile privesc „senzual”, iar datorita grilei duble, conturata cu o culoare contrastanta, autoturismul capata aspectul puternic tipic unei masini sport.

bmw i8-timetv
La standul de la Frankfurt au fost expuse trei autoturisme BMW i8, in trei culori diferite: albastru inchis, gri si alb. Fiecare are detalii contrastante care sa evidentieze si mai bine formele masinii. BMW se lauda ca i8 poate atinge 100 km/h in 4,5 s, cu ambele motoare in functiune. Viteza maxima de 250 km/h este atinsa doar atunci cand masina este propulsata de motorul pe benzina, fara ajutorul motorului electric. Motorul pe benzina e un trei cilindri turbo pe benzina de 1,5 l, cu 231 CP si 320 Nm, iar cel electric aduce un aport de 131 CP si 250 Nm. Asadar, BMW are in total 362 CP si 570 Nm  si cantareste doar 1490 kg, fapt ce ii ofera performante solide, cu un consum extrem de scazut, de numai 2,5 l/100km, si o emisie de CO2 de doar 59g/km.

bmw i8-timetv
Cunoastem deja fisa sa tehnica, iar astazi i-am descoperit si aspectul exterior ce aduce a o reintepretare, pentru acest secol, a modelului glorios M1. Comercializarea modelului BMW i8 va incepe anul viitor, iar pretul de pornire este de 126.000 de euro.

Sursa foto: Caradisiac

Citeşte pe Time TV şi:

Incepe nebunia la Frankfurt. Prima prezentare: SUV-ul britanic Jaguar C-X17

Social

Arhiva stiri