Conceptul Audi Nanuk, surpriza marcii germane la Frankfurt

Audi Nanuk a suprins publicul astazi la Salonul de la Frankfurt cu un concept ce imbina aspectul agresiv al unui urs gata de atac si puterea intimidanta ascunsa sub capota.

Surpriza standului Audi se numeste Nanuk, un concept de coupe animat de un motor diesel. Daca aveti o impresie de deja-vu, e normal. Nanuk, care inseamna urs polar in limba inuita, este o versiune mai accesibila la conceptului „Parcour”, desenat de Giugiaro si prezentat la ultimul salon de la Geneva. Autoturismul este un mix intre un coupe si un SUV.

audi nanuk-timetv
Caroseria cu un aspect agresiv, dat de grila generoasa si farurile incruntate, are la baza o structura din aluminiu, foarte usoara, element pe care mai toate marile marci il adopta in construirea noilor modele care se vor a fi performante. Nanuk cantareste totusi circa 1900 kg si sub capota bombata ascunde un V10 TDI de 5 litri, 544 CP si 1000 Nm. Dieselul este cuplat la o cutie de viteze robotizata S-Tronic cu ambreiaj dublu si 7 rapoarte. Dotat astfel, Audi Nanuk este capabil sa atinga 0-100km/h in 3,8 secunde.

audi nanuk-timetv
Echipat cu o transmisie Quattro, noul coupe special de la Audi beneficiaza de o suspensie pneumatica care ridica si coboara masina cu 30 – 40 mm, fapt ce ii garanteaza aptitudini offroad. Se pare ca numele care trimit spre diverse culturi tenteaza constructorii de masini. Audi patrunde astfel pe piata marcilor care adopta pentru numele masinilor lor patronime ca Qashqai (Nissan), Touareg (Volkswagen) sau Koleos (Renault). Astazi, insa a stralucit Nanuk.

Sursa foto: Caradisiac

Citeşte pe Time TV şi:

La Frankfurt, pavilionul Audi formeaza “orase suspendate”

Dacia Duster facelift: detalii si primele 3 videoclipuri de prezentare

Social

Arhiva stiri