Lampioanele Zburătoare și Cancerul

Lampioane Zburătoare în Timișoara! Timişorenii s-au adunat, sâmbătă seara, în Parcul Rozelor, pentru a aprinde LAMPIOANE ZBURĂTOARE în memoria celor care au pierdut lupta împotriva cancerului.

Mii de LAMPIOANE ZBURĂTOARE au fost înălţate spre cer de către persoanele care au pierdut pe cineva drag sau care au răspuns, din solidaritate, invitaţiei lansate de Asociaţia OncoHelp.

Evenimentul organizat în Parcul Rozelor, „Seara lampioanelor – lumină pentru cei pierduţi”, a ajuns la cea de-a doua ediţie, bucurându-se de o prezenţă numeroasă.

Lampioane Zburătoare Timișoara

Lampioane Zburătoare Timișoara

În parc au fost de la copii la bunici şi cu toţii au înălţat la cer, seara, câte un LAMPION ZBURĂTOR în amintirea celor care au pierdut lupta cu această cumplită maladie care este cancerul.

Lampioane Zburătoare pe cerul Timișoarei

Dincolo de comemorarea celor care nu mai sunt printre noi, organizatorii au vrut să tragă şi un semnal de alarmă în privinţa acestei maladii, având în vedere numărul de noi cazuri de cancer care se înregistrează de la an la an.

Peste 2.000 de Lampioane Zburătoare au fost pregătite pentru acest eveniment. Au fost şi ateliere de creaţie, momente de dans modern, balet şi un concert susţinut de AM Band, iar doritorii au putut contribui la ajutorarea bolnavilor de cancer.

La „Seara lampioanelor” a participat şi Grupul de Suport „Violeta” al persoanelor diagnosticate cu cancer la sân, fiind organizată şi o expoziţie de obiecte hand-made realizate în cadrul orelor de terapie prin artă.

Milioane de persoane sunt diagnosticate în fiecare an cu cancer. În momentul de faţă nu mai este vorba doar despre o singură boală, sunt peste 200 de tipuri de cancer, fiecare cu simptomele sale, cu metode de diagnosticare şi tratament diferite. În România, 400.000 de persoane sunt înregistrate în acest moment ca fiind bolnave de cancer, dintre aceştia 5.000 fiind copii, iar peste 70% din cazuri sunt depistate in fază incurabilă. La ora actuala mai puţin de 5% din populaţia bolnavă de cancer din România beneficiază de servicii paliative în fazele avansate sau terminale de boală”, spun organizatorii.

Evenimentul a fost organizat de asociatiile care lupta impotriva acestei maladii, printre care Asociaţia OncoHelp, cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Casei de Cultură.

Lampioane Zburatoare

Lampioane Zburatoare

Milioane de persoane sunt diagnosticate în fiecare an cu cancer. În momentul de față nu mai este vorba doar despre o singură boală, sunt peste 200 de tipuri de cancer, fiecare cu simptomele sale, cu metode de diagnosticare și tratament diferite.

Lampioane Zburătoare la mare căutare

În România, 400.000 de persoane sunt înregistrate în acest moment ca fiind bolnave de cancer, dintre aceștia 5.000 fiind copii, iar peste 70% din cazuri sunt depistate în faza incurabilă.

La ora actuală mai puțin de 5% din populația bolnavă de cancer din România beneficiază de servicii paliative în fazele avansate sau terminale de boală!

Dragoș Săndulache – Lux Pentru Tine

Mai puteți citi și:

Social

Arhiva stiri