Dacia Duster facelift: detalii si primele 3 videoclipuri de prezentare

Dacia dezvaluie din ce in ce mai multe detalii despre noul Dacia Duster facelift: a publicat trei clipuri oficiale si a anuntat cele mai importante noutati tehnice.

Dacia Duster facelift: detalii si primele 3 videoclipuri de prezentare

Dintre acestea se remarca noul motor pe benzina, turbo, de 1,2 l, ce dezvolta 125 CP, cu un consum de carburant mixt de 6 l/100km, care este asociat unei cutii de viteze manuale cu sase trepte.

Acest lucru face din Dacia Duster facelift primul model al Aliantei Renault Nissan care beneficiaza de cea mai puternica declinare a propulsorului 1,2 TCe.

Foto: Andrei Chircu

Foto: Andrei Chircu

In ceea ce priveste restul dotarilor, care nu sunt putine, Dacia Duster facelift are un exterior cu mai multa personalitate, mai modern si un interior cu tapiterii noi si o noua plansa de bord.

Foto: Andrei Chircu

Foto: Andrei Chircu

Modelul este unul generos si in ceea ce priveste echipamentele, care vor fi la acelasi pret: sistem multimedia cu navigatie MediaNav, regulator si limitator de viteza, asistenta la parcarea cu spatele, in timp ce sistemul de control al traiectoriei ESP este disponibil in echiparea standard.

Pentru variantele fara MediaNav este disponibil un sistem multimedia care include radio, Mp3-player, Bluetooth si port USB, pe scurt: Dacia Plug & Radio.

La exterior, partea frontala a fost dotata cu un nou calandru cu bandouri orizontale cromate, o noua grila pentru radiator si faruri redesenate, care integreaza si lumini de zi.

Dacia Duster facelift vine cu noutati si in domeniul sigurantei: airbag-uri frontale pentru sofer si pasager si airbag-uri laterale cap-torace.

Intorcandu-ne la capitolul motorizare, trebuie precizat ca noul motor 1.2 Tce de125 CP este un propulsor cu 4 cilindri in linie si injectie directa si dezvolta 90% din cuplul maxim inca de la 1500 rotatii pe minut.

Motorul 1.6 16v 105 CP este in continuare disponibil atat pentru versiunile 4×2 cat si pentru 4×4. Pentru iubitorii de diesel sunt disponibile in continuare cele doua versiuni: 1.5 dCi 90 CP si 1.5 dCi 110 CP.

Constructorii Dacia Duster facelift s-au gandit si la cei care sunt atenti la consumul de carburant si i-au oferit noului model functia Eco Mode care ii permite soferului sa adopte un stil de condus ce diminueaza consumul de carburant si un indicator de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator) ce semnaleaza turatia optima pentru schimbarea vitezelor.

Asadar, putem spune ca Dacia Duster facelift mizeaza pe utilitate, confort si dinamism.

sursa video: Newpress Online Media

Mai puteți citi și:

Social

Arhiva stiri