Audi prezinta la Frankfurt noul concept Sport Quattro

Audi va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt, care bate la usa, noul concept Sport Quattro. Daca va mai amintiti de Salonul de la Paris, din 2010, Audi dezvaluia un concept prin intermediul caruia celebra primul coupe Quattro, lansat la inceputul anilor 80′, si derivatele sale sportive. Ei bine, desi noul concept ne aduce aminte de prototipul Quattro, nu este vorba despre aceeasi masina.

conceptul audi sport quattro-timetv

Totodata, noul concept Sport Quattro, a carui infatisare a fost anuntata de un set de schite oficiale date publicitatii cu cateva saptamani inainte, este si un mod de a celebra 30 de ani de Audi Quattro, inainte de Salonul de la Frankfurt, 2013.

conceptul audi sport quattro-timetv

Conceptul Audi Sport Quattro este un coupe dotat cu un sistem hibrid plug-in care dezvolta o putere de 700 CP. Cu roti de 21 de inci, Sport Quattro propune un ampatament de 2,74 m. Are o lungime de 4,60 de m, o latime de 1,96 m si 1,38 m inaltime si vine la pachet cu noile faruri cu LED-uri Matrix oferite de Audi pe nava amiral A8, dar si cu o plansa de bord cu afisaj digital. La gol masina cantareste 1.850 kg. Sub capota se ascunde un sistem cu propulsie hibrida, care combina un V8 de 4,0 l pe benzina cu un motor electric. Propulsorul termic produce 560 CP si 700 Nm, iar cel electric dezvolta 150 Cp si 400 Nm. Cutia de viteze este automata, cu opt trepte. Ambele propulsoare functioneaza atat separat, cat si impreuna. In cazul in care sunt puse la treaba amandoua, sprintul de la 0 – 100 km/h dureaza 3,7 s, iar viteza maxima este de 305 km/h.

La standul marcii germane de la Frankfurt, Audi Sport Quattro Concept va sta langa versiunea Audi A8 facelift. Autoturismul original a fost prezentat tot la Salonul Auto de la Frankfurt, dar in 1983, si se dorea a fi omologat pentru campionatul mondial de raliuri. Cu cei 306 CP si numeroasele inovatii tehnice, era comparat cu modelele sportive consacrate ale vremii (Ferrari, Porsche etc.)

Citeşte pe Time TV şi:

Maşini de colecţie: test-drive Chevrolet Corvette Sting Ray Convertible din 1964

 

Social

Arhiva stiri