RCA mai scump! Vezi cu cât s-a scumpit la Groupama, Omniasig, Carpatica, Asirom și ceilalți

Asigurarea obligatorie pentru maşini (RCA) s-a scumpit cu 40 la sută în ultimele trei luni. Potrivit Capital, cea mai mare societate de asigurări a crescut preţul poliţei cu 110 lei.

Poliţa RCA s-a SCUMPIT cu 40% în trei luni. La finele lunii iunie, prima medie la poliţele RCA vândute de cele mai mari societăţi de asigurare din România era de 285 de lei, cu 110 lei mai mult decât la sfârşitul lunii martie.

RCA

RCA ieftin dar scump

Poliţa de răspundere civilă auto a fost vândută, pe medie, cu 110 lei mai scump decât în martie, arată un calcul Capital bazat pe datele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Procentual, vorbim despre o creştere cu 40% în doar trei luni. Faţă de perioada similară a anului trecut, prima medie a crescut cu doar 50 de lei adică sub 20%.

În ceea ce priveşte cele mai mari şapte societăţi care vând RCA, creşterea medie este chiar mai mare depăşind 45%.

Cine a scumpit cel mai mult şi cine vinde cel mai ieftin. Cele mai mari creşteri de preţuri faţă de luna martie le-au operat societăţile Omniasig şi Uniqa care au majorat prima medie cu 52%, ele sunt urmate de Groupama şi Allianz Ţiriac cu câte 48% şi de Asirom şi Carpatica cu câte 44%.

Dintre marii jucătorii Astra a crescut cel mai puţin preţul (43%) şi continuă să vândă cel mai ieftin.

Topul preţuriloe medii la poliţa RCA arată astfel: RCA Astra (231 de lei), RCA Carpatica (250 de lei), RCA Uniqa (290 de lei), RCA Groupama (318 lei), RCA Omniasig (367 de lei), RCA Asirom (390 de lei) şi RCA Allianz Ţiriac (417 lei).

ASIGURAREA OBLIGATORIE (RCA), MAI SCUMPĂ CU 40%

Astfel, dacă în urmă cu 3 luni un şofer plătea pentru poliţa de Răspundere Civilă Auto 175 de lei, acum scoate din buzunar 285 de lei.

Cele mai mari creşteri de preţuri le-au operat Uniqa şi Omniasig, cu 52%.

Ele sunt urmate de Groupama, Allianz Ţiriac, Asirom şi Carpatica. Astra a crescut cel mai putin pretul şi continuă sa vândă cel mai ieftin.

Cifrele prezentate de Capital se bazează pe datele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Social

Arhiva stiri