Cele mai ciudate mâncăruri din lume

De la ciocolata prăjită care este la mare căutare în Scoţia până la vinul de şarpe, iată o listă cu câteva dintre cele mai ciudate mâncăruri din diferite colţuri ale lumii.

Cele-mai-ciudate-mancaruri-din-lume

Cele mai ciudate mâncăruri din lume – Batoanele Mars prăjite

1. Batoanele Mars prăjite (Scoţia). Cum alegem noi cartofii prăjiţi de la fast-food, scoţienii mai pot să opteze pentru batoanele Mars prăjite în baie de ulei. Potrivit publicaţiei britanice DailyMail, batoanele de ciocolată prăjite se regăsesc în meniul scoţienilor încă din anul 1995.

2. Vinul de şarpe (China şi Vietnam). În China şi Vietnam poţi să comanzi un vin de şarpe, care se consumă în cantităţi mici, deoarece adesea se folosesc şi şerpii veninoşi. Această băutură ar avea proprietăţi revigorante pentru organism. Se prepară prin introducerea şarpelui în vinul preparat din orez sau prin mixarea sângelui de şarpe cu alcool, scrie eva.ro.

3. Păianjeni prăjiţi (Cambodgia). Tarantulele prăjite pe care le poți consuma cu un sos de lime şi piper negru sunt considerate o delicatesă în Cambodgia.

4. Brânză cu larve de muşte (Sardinia). Este un sortiment de brânză preparată din lapte de oaie. Până aici sună bine, însă brânză este completată cu nişte larve de muşte care au rolul de a frăgezi brânza, datorită acidului din sistemul lor digestiv. Acest fel de mâncare este interzis în Italia, deoarece este periculos pentru sănătate. Consumatorii însă susţin că brânza nu trebuie consumată când larvele sunt moarte, ci doar atunci când observi viermişorii mişunând.

5. Viermi de mătase prăjiţi (Coreea). O gustare preferată de coreeni este numită „Beondegi”, adică viermi de mătase prăjiţi. Aceştia sunt serviţi ca gustare sărată, precum alunele sau seminţele.

6. Ou de raţă cu embrion format (Filipine). „Balut”, cum se numeşte această mâncare este o delicatesă în Filipine, China şi Vietnam. Acest fel de mâncare se presupune că are proprietăţi afrodisiace.

7. Cafeaua din excremente de pisică. Băutura exclusivistă este realizată din boabele de cafea consumate de mamiferul Zibeta Asiatică, un fel de pisică. Aceasta se hrăneşte cu fructele de cafea, iar bobul este eliminat, cules apoi de lucrătorii de pe plantaţie, purificat şi uscat.

sursa foto dailymail.co.uk

Citește pe TimeTV și

Social

Arhiva stiri