Presa internațională despre cazul copilului ucis de câinii maidanezi

Cazul copilului ucis de câinii maidanezi şochează presa internaţională. Mai multe publicaţii străine au scris despre soarta crudă a băiatului de doar 4 ani, care a fost muşcat de peste 100 de ori de câinii maidanezi.

CAZUL COPILULUI UCIS DE CÂINII MAIDANEZI, ÎN PRESA INTERNAȚIONALĂ

Băiat de 4 ani ucis de câinii maidanezi lângă un parc din capitala României. Este titlul dat de agenţia Associated Press.

presa internațională

presa internațională

Cazul copilului a fost preluat de presa străină, mai multe publicaţii precum Huffington Post, Fox News, Yahoo News, AP şi AFP au relatat despre cazul care a cutremurat România.

Publicaţiile străine l-au citat pe preşeditnele Traian Băsescu, care a cerut Guvernului să adopte o ordonanţă împotriva maidanezilor.

Oamenii sunt deasupra câinilor”, a declarat Traian Băsescu în timpul unui discurs televizat de la Palatul Cotroceni, notează Huffington Post.

câinii maidanezi

câinii maidanezi

„Ca cetăţean şi fost primar al Bucureştiului, el a spus că înţelege problema câinilor comunitari”, mai notează şi Fox News.

„România ar putea să ucidă mii de câini maidanezi”, este titlul care apare pe site-ul unui post de televiziune local din Statele Unite.

Ştirea a mai fost preluată până acum de încă mai multe publicaţii canadiene, dar şi de publicaţia engleză Business Standard şi de portalul-ul sud-african News24.com.

Asta în timp ce presa din Austria aminteşte cazurile similare petrecute în România, printre care şi cel al omului de afaceri japonez care a murit, în 2006, după ce a fost muşcat de un câine.

Mărturii cutremurătoare ale victimelor maidanezilor. O femeie şi-a pierduit copilul sfâşiat de câini, iar o bătrână are o mână paralizată după ce a fost atacată cu bestialitate.

OAMENI ATACAŢI DE CÂINI MAIDANEZI, MĂRTURII CUTREMURĂTOARE

Victimele acuză autorităţile că nu fac nimic ca să prevină asemenea tragedii.

Maria Tcaciuc din Suceava şi-a pierdut unul dintre copii, chiar cu o săptămână înainte ca băiatul să împlinească 6 ani.

Copilul atacat de câini a fost descoperit pe câmp chiar de fratele său mai mare. Cu toate acestea, câinii maidanezi se plimbă în continuare în voie pe stradă.

Un alt caz cutremurător s-a petrecut în 2004 în Giurgiu. O bunică a fost atacată de un câine, pentru că şi-a apărat nepoata.

Familia victimei a sesizat în zadar autorităţile. În ciuda acestor drame, victimele spun că iubesc animalele şi speră că autorităţile vor găsi soluţii pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân.

Mai puteți citi și:

Social

Arhiva stiri